Adjiedj Bakas - Trends 2016

Op naar karmakapitalisme, oorlogseconomieën en meerdere levens in een leven


2016 is volgens de Chinezen een Jaar van de Aap. Geen uitdaging gaat de Aap uit de weg. Al spelenderwijs onderzoekt hij alles, en komt zo tot veel kennis en kunde, een heel geschikte eigenschap in deze tijden van grote verandering. FinTech, cryptocurrencies en peer-to-peer lending transformeren de financiële industrie. In de ruil- en deeleconomie komen parallelle munten op. De blockchaintechnologie in combinatie met The Matteo Solution kan een uitweg bieden in de euro-ellende. De coöperatie is terug als pechdemper. Start-up culturen vermengen zich met reguliere bedrijfsculturen. Globalisering gaat in een lagere versnelling en multinationals keren huiswaarts. Slowbalisering heeft de toekomst, de kracht van regio's neemt toe, de wereldhandel neemt af. Voor het eerst in 70 jaar wordt het Westen weer existentieel bedreigd. Jihadi's en hun achterban van honderden miljoenen willen het Westen vernietigen. Dat lukt ze niet, want in de oorlogseconomie die nu als antwoord op die dreiging ontstaat, wordt er geïnnoveerd op het scherpst van de snede. Kijk maar naar Israël, dat wereldwijd de meeste patenten ontwikkelt en meeste start-ups heeft, super innovatief omdat het permanent wordt bedreigd. Deze Israëlisering van onze samenleving gaat gepaard met een nieuwe verbondenheid tussen de gematigde, tolerante krachten in deze wereld, inclusief Soefi's, Ahmadiyya's en andere vredige moslims. De As van de Hoop komt zo tot stand, als antwoord op de As van de Haat. Grenzen keren terug in Europa. Burgers nemen steeds vaker het heft in eigen hand en zijn mondiger dan ooit. Stout gesproken is immers half gevochten. Tegendraadse journalisten en underground-media worden straks via crowd funding gefinancierd. Work hard, play hard wordt het nieuwe normaal. Vernieuwers worden ingehaald door andere vernieuwers: disruptors disrupted. Energie wordt goedkoper. Krimpregio's herpakken zich en worden dankzij breedband internet prima locaties voor start-up's en e-towns. De rauwe kanten van het kapitalisme leiden tot een nieuw moreel besef bij delen van de elite, waardoor Graai-kapitalisme wordt opgevolgd door Karma-kapitalisme.


Het boek trends 2016 van Adjiedj Bakas is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Adjiedj Bakas boeken - Trends 2016
ISBN 9789491932199
PAGINA’S 168
VERSCHENEN 05-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Dexter

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Adjiedj Bakas

  • Adjiedj Bakas - Kapitalisme en slowbalisering
    Adjiedj Bakas - Kapitalisme en slowbalisering

    Het moderne kapitalisme was uiterst succesvol. We wonen met een record aantal mensen op Aarde (7 miljard), nog nooit leefden zo weinig mensen onder de armoedegrens, middenklassen zijn groter dan ooit. En grote hongersnoden zijn voorbij. Maar het succes bijt het kapitalisme in de…

    Lees meer...
    14,95