Auguste Escoffier - Kookboek van de klassieke keuken

Dit boek is de eerste complete Nederlandse vertaling van het standaardwerk 'Le Guide Culinaire' (1920), geredigeerd door de Nederlandse culinaire grootmeester Wina Born met medewerking van Jaap Klosse, Paul Fagel en John Kern. Meer dan 5000 recepten geven de gebruiker inzicht in de basis van het koken en stimuleren de eigen creativiteit. In zijn inleiding legde Escoffier sterk de nadruk op de bruikbaarheid van zijn werk. "Ik heb er", zo schreef hij "geen luxueus boek van willen maken om in de boekenkast te staan pronken, integendeel: het werk moet een metgezel zijn voor de praktijk van alle dag, voortdurend onder handbereik, een bron van nuttige en concrete adviezen". Als inspiratiebron is het werk tot dusverre onovertroffen: nog steeds wordt 'Le Guide Culinaire' overal ter wereld door alle meesterkoks gebruikt. De naam Escoffier behoeft nauwelijks introductie. Als chefkok in de meest gerenommeerde restaurants van zijn tijd verwierf hij wereldfaam. Op basis van zijn eigen ervaringen schreef hij in 1902 'le Guide Culinaire', waarin hij de principes van de kookkunst en de traditionele technieken uitlegde. Deze 'Guide' is nog steeds de bijbel voor alle professionele koks. Daarnaast schreef hij een tweede boek: 'Ma Cuisine'. Ook voor amateur-koks kwam er aldus een standaardwerk voorhanden met een totaaloverzicht van de klassieke keuken.



Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Auguste Escoffier boeken - Kookboek van de klassieke keuken
ISBN 9789061944294
PAGINA’S 1024
VERSCHENEN 10-10-2017
DRUK 8e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER BookSpot B.V. (inzake New Book uitg)

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


  0,00

De genoemde prijs is een indicatie.