Henk Langenberg, Maarten van Laarhoven - In Godsnaam

De affaire Joep Haffmans


Henk Langenberg en Maarten van Laarhoven beschrijven in dit boek het Liederlijke en Corrupte Roomse Leven. Hoofdpersoon is de priester Joep Haffmans, die als deken van het  Limburgse Gulpen vanaf de kansel fanatiek tekeer gaat tegen homoseksualiteit, echtscheidingen en euthanasie.

 

In werkelijkheid blijkt hij een leven te leiden vol luxe auto's, relaties met mannen en vrouwen, buitensporig drankgebruik, vele plezierreisjes en misbruik van geld uit de armenkas van zijn parochie.

Bij elkaar heeft pastoor Haffmans meer dan € 1,8 miljoen uit die armenkas geplunderd. De inmiddels overleden pastoor had de laatste 10 jaar van zijn leven een vaste vriendin, uiteraard verborgen voor de buitenwereld. Die vriendin is een belangrijke bron geweest voor de schrijvers van het boek.

 

Zo zien we de eerwaarde op tal van kleurenfoto's uit zijn privé album op exotische bestemmingen en in dure restaurants. Champagne bij het ontbijt, later op de dag heerlijk aan de cognac, dineren in sterrenrestaurants, logeren in een Frans kasteel…. de pastoor hield van het goede leven. Uiteraard verplaatste hij zich samen met zijn vriendin in stijl in zijn nieuwe donkerblauwe MG sportwagen met open dak. Allemaal op kosten van de armenkas! En allemaal tamelijk omverhuld, zodat iedereen met ogen in zijn hoofd kon zien wat de pastoor allemaal uitspookte.

 

Niet alleen voor katholieken - die inmiddels wel wat gewend zijn als het gaat om schandalen - is dit een tamelijk pittige geschiedenis. Wat een ongelooflijke beerput wordt hier opengetrokken. Het boek is goed en spannend geschreven. Het verdient gelezen te worden.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Henk Langenberg, Maarten van Laarhoven boeken - In Godsnaam
ISBN 9789048809295
VERSCHENEN 05-10-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Carrera

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


17,90

De genoemde prijs is een indicatie.