Henk van Gelder - Joop van den Ende

De biografie


In Engeland zou Joop van den Ende allang in de adelstand zijn verheven. Stel je voor: Jonkheer van den Ende. Of Joop Baron van den Ende. En waarom niet? Als er iemand is die het verdiend heeft, is het Joop.

 

Nu kunnen we eindelijk in deze biografie het levensverhaal lezen van Joop van den Ende, voor het eerst openhartig verteld door hemzelf en vele anderen. Het boek is prima en vlot geschreven door Henk van Gelder.

 

Over hoe hij in nette katholieke armoede opgroeide in Amsterdam-Oost, met een poppenkast op straat stond, in kindervoorstellingen de rol van Batman speelde, deerlijk mislukte als deelnemer aan een cabaretconcours, een feestartikelenwinkeltje runde, met De Fabeltjeskrant op tournee ging en de André van Duin Revue opzette, waarna De Soundmixshow, Wedden dat en Dagboek van een Herdershond zijn eerste tv-successen waren.

 

Over zijn mislukte tv-zender TV 10, zijn hoog oplopende conflicten met RTL4, zijn grootste Broadway-flop, zijn miljoenenverliezen en miljoenenwinsten, zijn afkeer van Big Brother en het fortuin dat hij er desondanks aan overhield, waarom hij géén Karel Appel-museum bouwde maar wel het gloednieuwe DeLaMar, en hoe hij kon uitgroeien tot Europa s grootste musicalmagnaat.

 

Een kleurrijk boek over een meer dan kleurrijke man die in zijn eentje de Nederlandse theater- en tv-geschiedenis voorgoed veranderde.


Het boek joop van den ende van Henk van Gelder is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Henk van Gelder boeken - Joop van den Ende
ISBN 9789038895277
PAGINA’S 391
VERSCHENEN 23-10-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Nijgh & Van Ditmar

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel

Andere boeken van Henk van Gelder

  • Henk van Gelder - Joop van den Ende
    Henk van Gelder - Joop van den Ende

    In Engeland zou Joop van den Ende allang in de adelstand zijn verheven. Stel je voor: Jonkheer van den Ende. Of Joop Baron van den Ende. En waarom niet? Als er iemand is die het verdiend heeft, is het Joop.   Nu kunnen we eindelijk in deze biografie het levensverhaal lezen…

    Lees meer...
    14,99