René Raaijmakers - De geldmachine

De turbulente jeugd van ASML


Slimme ingenieurs op Philips' Natuurkundig Laboratorium ontwikkelen begin jaren zeventig als eerste in de wereld de waferstepper, een machine die ze vergelijken met een drukpers voor geld. Naderhand groeit spin-off ASML uit tot de absolute wereldleider in de markt voor wafersteppers. Techniekjournalist René Raaijmakers beschrijft de spannende route naar succes in een boek over de turbulente ontstaansgeschiedenis van ASML.

De geldmachine - De turbulente jeugd van ASML is de managementeditie van het verhaal over het ontstaan en de turbulente jeugd van ASML. Deze geschiedenis beslaat de pioniersjaren 1970 (waarin de waferstepper wordt ontwikkeld) tot en met 1996 (het jaar waarin ASML echt doorbreekt). In deze editie kan een breed publiek kennis maken met het meest bijzondere hightechbedrijf van Nederland.

Van dit boek is ook een uitgebreidere technisch-populaire versie verkrijgbaar met de titel De architecten van ASML. Deze editie gaat dieper in op de technische aspecten van deze wonderbaarlijke historie en is voorzien van foto's en illustraties.

Alle informatie in De geldmachine - De turbulente jeugd van ASML staat ook in De architecten van ASML.

'Dit kunnen we winnen' - ASML-ingenieur Frans Klaassen als hij in 1985 voor het eerst machines van de concurrentie ziet.

 

'Als we wat willen bereiken, dan kost het gewoon geld. Klaar.' - Gjalt Smit, eerste directeur ASML, over zijn kostbare strategie.

'Als je niet zorgt dat de business met ASML gaat lopen, dan ga je hier door het venster naar buiten' - Zeiss-topman Peter Grassmann tegen zijn productiechef op de bovenste verdieping van het hoofdkantoor in Oberkochen.


Het boek de geldmachine van René Raaijmakers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
René Raaijmakers boeken - De geldmachine
ISBN 9789082579833
PAGINA’S 400
VERSCHENEN 15-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Techwatch Books

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel

Andere boeken van René Raaijmakers

  • René Raaijmakers - De architecten van ASML
    René Raaijmakers - De architecten van ASML

    Het Nederlandse bedrijf ASML is uitgegroeid tot absolute wereldleider in de markt voor wafersteppers. Blinde ambitie, bravoure en lef liggen ten grondslag aan deze prestatie. Onafhankelijk techniekjournalist René Raaijmakers beschrijft de spannende route naar succes in dit…

    Lees meer...
    49,00