Bas Soetenhorst, Jeroen Wester - De kraak van het Slotervaartziekenhuis

En de avonturen van Aysel Erbudak


Een verbijsterende reconstructie

Machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad. Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt na jarenlange financiële ellende in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland. Vanaf dat moment is het een bv met als eigenaar Jan Schram, een mysterieuze, mensenschuwe grondspeculant. Zijn zakenpartner Aysel Erbudak wordt het gezicht van het Slotervaart. Ze stopt als parkeerwachter bij de Beverwijkse Zwarte Markt en begint als ziekenhuisdirecteur.

Het duo runt het ziekenhuis zoals hun andere ondernemingen: korte lijnen, weinig op papier en familieleden als personeel.

Zakelijk en privé lopen dwars door elkaar heen. Erbudak leeft op de creditcard van het ziekenhuis. Artsen klussen bij in ondoorzichtige vennootschappen en laten buitenlandse reizen betalen door de ziekenhuiseigenaar. Commissarissen zijn zakenvrienden. Wie controleert de meer dan 130 miljoen euro gemeenschapsgeld die jaarlijks naar het ziekenhuis gaat?


Het boek de kraak van het slotervaartziekenhuis van Bas Soetenhorst, Jeroen Wester is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Bas Soetenhorst, Jeroen Wester boeken - De kraak van het Slotervaartziekenhuis
ISBN 9789461561855
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 13-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Bertram + de Leeuw Uitgevers BV

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Bas Soetenhorst, Jeroen Wester