Bas Soetenhorst, Jeroen Wester - De kraak van het Slotervaartziekenhuis

En de avonturen van Aysel Erbudak


Een verbijsterende reconstructie

Machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad. Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt na jarenlange financiële ellende in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland. Vanaf dat moment is het een bv met als eigenaar Jan Schram, een mysterieuze, mensenschuwe grondspeculant. Zijn zakenpartner Aysel Erbudak wordt het gezicht van het Slotervaart. Ze stopt als parkeerwachter bij de Beverwijkse Zwarte Markt en begint als ziekenhuisdirecteur.

Het duo runt het ziekenhuis zoals hun andere ondernemingen: korte lijnen, weinig op papier en familieleden als personeel.

Zakelijk en privé lopen dwars door elkaar heen. Erbudak leeft op de creditcard van het ziekenhuis. Artsen klussen bij in ondoorzichtige vennootschappen en laten buitenlandse reizen betalen door de ziekenhuiseigenaar. Commissarissen zijn zakenvrienden. Wie controleert de meer dan 130 miljoen euro gemeenschapsgeld die jaarlijks naar het ziekenhuis gaat?Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Bas Soetenhorst, Jeroen Wester boeken - De kraak van het Slotervaartziekenhuis

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789461562050
PAGINA’S 223
VERSCHENEN 17-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
LEVERING direct te downloaden

  9,50
Bestel

Andere boeken van Bas Soetenhorst, Jeroen Wester