Bram Moszkowicz - Maffiamaat

Een roman. Dus alle overeenkomsten met Bram zelf zijn toeval. Of… niet? Het verhaal gaat over een advocaat die zijn baan verliest en vervolgens wordt wat hij nooit heeft willen zijn.

Een citaat: “Benjamin Mendel ligt rokend op een kingsize bed in een hotelkamer te 's-Hertogenbosch. Hij luistert naar de radio. Om er zeker van te zijn dat hij zijn eigen naam niet voorbij zal horen komen, heeft hij een christelijke zender gevonden. Hij wist niet eens dat ze bestonden. Een zware stem spreekt van de lente, van appelbloesem en hemelse gerechtigheid. In zijn halfslaap ontgaat Mendel het verband. De lente en de bloesem vergeet hij. Terwijl blanke gospel klinkt, blijven zijn gedachten kauwen op dat andere woord: gerechtigheid.

Wat betekent dat? Vijfentwintig jaar is hij advocaat, hij heeft duivels bijgestaan, engelen en doodnormale mensen als hijzelf, en nog steeds weet hij niet wat gerechtigheid betekent.

In het christelijke hiernamaals lijken de zaken echter een stuk makkelijker te liggen. De goeden worden beloond en de slechten bestraft. De gospelzangers zingen, kort samengevat, dat het goede gekozen moet worden. Ontvang Zijn zegen, maar kies het slechte en ontvang dan Zijn toorn. Een overzichtelijk wereldbeeld. Hij wilde nu even dat hij christelijk was.”

Kunnen wij ontkomen aan het beeld dat de buitenwereld van ons heeft geschapen? In dit spannende boek worstelt Benjamin Mendel en met het de schrijver Bram Moszkowicz met het kwade en het goede, met de liefde en met zichzelf.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Bram Moszkowicz boeken - Maffiamaat

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789461561848
PAGINA’S 189
VERSCHENEN 10-12-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
LEVERING direct te downloaden

  9,95
Bestel