Carlijn Vis - Vrij spel

De oma van Carlijn Vis, een jonge getalenteerde journaliste die we kennen van haar werk voor onder meer Quote en nrc.next, is een eigenzinnige dame met een ijzeren wil. Carlijn heeft haar eerste roman gebaseerd op het ware verhaal van deze oma. Op haar vrije zondagen interviewde Carlijn haar oma over de Tweede Wereldoorlog, het verzet, haar vlucht naar de vrijheid en andere gebeurtenissen in haar leven.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit de jonge Emma in het verzet. En nu, in 2012, is ze nog steeds een verzetsstrijder. Carlijn is terecht trots op haar oma die de laatste vrouwelijke Engelandvaarder is die nog leeft. Ellis de Smeth-Brandon, zoals de oma van Carlijn heet, heeft heel wat te vertellen. Ze is getrouwd geweest met de verzetsheld Chris Krediet en leerde ook Erik Hazelhof Roelfzema kennen, die de benaming Soldaat van Oranje niet helemaal terecht voor zichzelf geclaimd heeft.

 

Emma’s verzetswerk loopt in de gaten. Op een dag staat de Gestapo op de stoep. Emma moet onderduiken. Samen met haar vriendje gaat ze van adres naar adres, maar als dit te gevaarlijk wordt, besluiten ze naar Engeland te vluchten.

 

Oma Emma is nu 86 en voelt nog altijd de drang om zich te verzetten. Onafhankelijk en eigenzinnig, net als in de oorlog dus, maar nog steeds op de vlucht. Op de vlucht voor het verleden. Wat lijkt op een spannend avonturenverhaal, blijkt voor Emma een confronterende geschiedenis.

 

Schrijfester Carlijn Vis (1983) werkt nu als freelance marketeer en schrijver. Die gesprekken vormden de basis van deze debuutroman.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Carlijn Vis boeken - Vrij spel
ISBN 9789025437855
VERSCHENEN 12-04-2012
DRUK 5e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Contact

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


12,50

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Carlijn Vis

  • Carlijn Vis - Vrij spel
    Carlijn Vis - Vrij spel

    Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit de jonge Emma in het verzet - totdat de Gestapo op de stoep staat en ze moet onderduiken. Samen met haar vriendje gaat ze van adres naar adres, maar als dit te gevaarlijk wordt, besluiten ze naar Engeland te vluchten. Vrij spel is gebaseerd op…

    Lees meer...
      6,99