Carlos Ruiz Zafón - De gevangene van de hemel

Kerkhof der Vergeten Boeken

In Spanje werd Carlos Ruiz Zafon in de jaren ‘90 al bekend door zijn jeugdboeken, maar in 2001 brak hij internationaal door met zijn eerste roman De schaduw van de wind. Zijn werk is vertaald in meer dan 40 talen en verschenen in 45 landen. De gevangene van de hemel is het derde deel van het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. De gevangene van de hemel was het eerste deel, Het spel van de engel het tweede. Elk boek verteld een opzichzelfstaand verhaal, maar de boeken zijn door de karakters en narratieve elementen nauw met elkaar verbonden. De boeken kunnen afzonderlijke van elkaar en in elke volgorde worden gelezen.

 

Onthullingen

Het boek speelt zich af in het Barcelona van de jaren 1940-50 en begint waar De schaduw van de wind eindigde. Boekhandelaar Daniel Sempere is inmiddels volwassen geworden. Wanneer Daniel alleen is in de boekhandel komt een duistere figuur met een kunsthand op bezoek en koopt een zeer kostbaar exemplaar van De graaf van Montecristo. ‘Al het goede zit altijd achter slot en grendel,’ geeft de vreemdeling zachtjes als commentaar. Hij geeft Daniel de opdracht om het boek bij te bezorgen bij Fermín Romero de Torres, zijn vriend en collega in de boekwinkel. Dit vormt de aanleiding tot de onthulling van een vreselijke episode uit het leven van Fermin die hij ternauwernood overleefde. Fermín stond op het punt te trouwen met zijn geliefde, maar dit zet alles op losse schroeven.

 

Nieuwe geheimen

Met het Kerkhof der Vergeten Boeken-vierluik heeft Zafon een legpuzzel van verhalen weten te scheppen. In De gevangene van de hemel beginnen de stukjes van de puzzel in elkaar te passen. Nieuwe geheim worden onthuld en de betovering van boeken, liefde en vriendschap spelen weer net zo’n belangrijke rol als in de voorgaande twee boeken.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Carlos Ruiz Zafón boeken - De gevangene van de hemel

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789044970050
PAGINA’S 287
VERSCHENEN 10-12-2012
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Signatuur
LEVERING direct te downloaden

  9,49
Bestel