Christiaan Alberdingk Thijm - Het proces van de eeuw

Christiaan Alberdingk Thijm is een jonge, succesvolle en inmiddels zeer bekende internetadvocaat. Zijn kantoor heet Solv. Hij is ook (zo blijkt nu) een getalenteerde schrijver. Dit boek is zijn eerste roman. Zijn hoofdpersoon is Eppo Boetselaar. Die bestaat in het echt natuurlijk niet, maar dat maakt in deze tijd niet uit. Je kunt Eppo volgen op de sociale media. Al meer dan 800 mensen lezen zijn tweets. Dat doet Christiaan dus erg slim. Enfin, in het boek is deze Eppo  is een jonge, hongerige advocaat, een tikkeltje opportunistisch, maar welke advocaat is dat niet? Wanneer hij door een speling van het lot terechtkomt bij het prestigieuze Schwaab & Helvoeth, het grootste kantoor aan de Amsterdamse Zuidas, rijst zijn ster snel. (Dit kantoor heeft uiteraard een website, www.schwaabenhelvoeth.nl)

 

Het gaat pas echt goed met Eppo als hij mag werken voor blaaskaak Willem Helvoeth, de narcistische oprichter van kantoor. Maar dan gaat het mis. “ Je hebt nul declarabele uren geschreven, Boetselaar. Kantoor geeft je een mooie opleiding en jij geeft ons niets terug.”

 

Opgejaagd door de urennorm en de onbegrensde ambitie van zijn bazen maakt Eppo fouten. Grote fouten. Hulp inroepen is geen optie. Hij raakt verstrikt in zijn eigen leugens en sleept Helvoeth mee in zijn onvermijdelijke val. Dan staat Eppo, ontslagen en zonder status, tegenover zijn voormalige werkgever. Schwaab & Helvoeth wil genoegdoening en daagt hem voor de rechter. Eppo besluit, tegen ieders advies in, zijn eigen zaak te verdedigen. Kan hij zichzelf redden?

 

Het is een spannend en grappig boek geworden. Je moet het lezen als je een kijkje wilt nemen achter de schermen van zo’n groot advocatenkantoor. Misschien herken je wel bepaalde figuren! Want in het echt heeft de schrijver dergelijke ervaringen zelf meegemaakt. En ook als klant bent bij een dergelijk kantoor kun je veel plezier beleven aan dit boek. Want reken maar dat er wat af gerotzooid wordt aan de Zuidas!

 

“ Er zijn twee dingen waarvan je niet wil weten hoe ze gemaakt worden: bitterballen en advocaten,” schrijft Christiaan Alberdingk Thijm. Laat het boek je in elk geval goed smaken!Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Christiaan Alberdingk Thijm boeken - Het proces van de eeuw

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789048811069
VERSCHENEN 14-06-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Lebowski
LEVERING direct te downloaden

  3,99
Bestel