De Bosatlas van de geschiedenis van Nederland  De Bosatlas van de geschiedenis van Nederland

 

De Bosatlas kent iedereen. In elk huis zal wel een exemplaar van de Bosatlas te vinden zijn! Noordhoff  uit Groningen is al sinds 1877 uitgever van de overbekende Bosatlas - 53 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen…

 

Maar de zojuist verschenen ‘Bosatlas van de geschiedenis van Nederland’ is echt de bekroning op deze reeks. Het is een monumentale atlas die geheel is gewijd aan onze vaderlandse geschiedenis. Deze atlas is volgens De Boekenbal te mooi om te missen.

 

De schitterend uitgevoerde atlas neemt jou mee van de prehistorie naar het heden. Een reis van 576 pagina’s, langs meer dan 1.500 kaarten. Prachtig!

 

Deze atlas wordt geleverd in een luxe linnen bewaardoos en is bij De Boekenbal verkrijgbaar voor de introductieprijs  van € 99,95. Na 31 december gaat de prijs 20 Euro omhoog. Uiteraard geheel gratis bij jou thuis of op de zaak bezorgd.

 

 

Veertien hoofdstukken

 

De atlas begint in de prehistorie en gaat in veertien hoofdstukken naar het heden. De volledige hoofdstukindeling staat onderaan deze tekst.

 

Daarbij krijgen politieke ontwikkelingen veel aandacht, maar ook sociaal-economische, religieuze en culturele thema’s komen aan bod.

 

Ook is een aantal pagina’s gewijd aan historische cartografie, waarbij de nadruk ligt op de verschillende functies die kaarten hebben gehad in politiek en maatschappij. Een andere lijn behandelt de ontwikkeling van het landschap, een verhaal waarin de strijd tegen het water een hoofdrol speelt.

 

Een ontdekkingsreis door de geschiedenis van ons land

 

Een variëteit aan thema’s – van prehistorie tot de moderne tijd - passeert de revue. Met aandacht voor hunebedden, terpen, het Romeinse Rijk, Karel de Grote, Vikingen, kloosters en kastelen, Beeldenstorm, ontdekkingsreizen, de Opstand, de VOC, vestingsteden, Napoleon, Suriname, Eerste en Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, watersnoodramp, vredesoperaties en nog honderden andere onderwerpen.

 

Cultureel Erfgoed

 

Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een kaart met plekken die ook vandaag de dag nog herinneren aan de betreffende periode. Een team van medewerkers van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft speciaal voor deze atlas een selectie van circa 1.000 erfgoedlocaties gemaakt. Bovendien opent elk hoofdstuk met een luchtfoto van een erfgoedlocatie, schitterend in beeld gebracht door Karel Tomeï.

 

Vakspecialisten

 

De redactie van De Bosatlas heeft meer dan drie jaar intensief gewerkt aan de totstandkoming van deze atlas. Ze zijn daarbij bijgestaan door een grote groep deskundigen op het gebied van geschiedenis en cartografie. Door de heldere opbouw en transparante Bosatlascartografie kan iedereen op een geheel nieuwe manier kennismaken met het vertrouwde verhaal van de geschiedenis van ons land.


Het boek de bosatlas van de geschiedenis van nederland is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 99,00 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
 boeken - De Bosatlas van de geschiedenis van Nederland
ISBN 9789001120948
PAGINA’S 576
VERSCHENEN 30-09-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Noordhoff Uitgevers B.V.

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
99,00
Bestel