De bosatlas van het cultureel erfgoed

Een ideaal boek om cadeau te geven! De Bosatlas van het Cultureel Erfgoed is net nieuw. En als je het boek nu bestelt, kost het geen  €119,95 maar € 99,95. Dus een korting van 2 tientjes.

 

Wat krijg je daarvoor in huis? Een boek dat laat zien wat Nederland uniek maakt. Een indrukwekkend overzichtswerk waarin niet alleen monumenten, maar ook landschappen, feesten en gebruiken de revue passeren. Een lekker dikke pil die een feest is om in te lezen en te kijken.

Van kastelen, musea en kerken tot voetbalclubs, popmuziek en straatnamen. Alles wat herinnert aan een ver of meer recent verleden wordt in deze atlas in kaart gebracht. De vele honderden onderwerpen zijn weergegeven in informatieve kaarten, verrassende infographics en prachtige foto's.

 

 

Verborgen schatten

De Atlas belicht niet alleen bekende monumenten, maar ook tal van kleinere, verborgen schatten. Zelfs ogenschijnlijk onbeduidende objecten als eendenkooien, brandspuithuisjes en elektriciteitsmasten vertellen hun verhaal. Of wat te denken van kaarten over straatnamen, straatmeubilair, vooroorlogse productmerken, warenhuizen, schildersateliers en schrijversmonumenten. Verrassend is ook het hoofdstuk over Nederlands erfgoed in het buitenland.

Directeur Cees van 't Veen over de bijdrage van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan de atlas: "Het zichtbaar en tastbaar maken van onze cultuurhistorie draagt bij aan draagvlakverbreding voor behoud en herstel ervan en bevordert cultuurhistorisch toerisme en recreatie, die economisch steeds belangrijker worden. Daarmee is een algemeen maatschappelijk belang gediend, de ultieme doelstelling van de Rijksdienst."


Het boek de bosatlas van het cultureel erfgoed is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 99,00 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
 boeken - De bosatlas van het cultureel erfgoed
ISBN 9789001120108
PAGINA’S 416
VERSCHENEN 10-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Noordhoff

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
99,00
Bestel