Gerlof Leistra, Patricia Jimmink - Grootmeester

Het kleurrijke leven van Gerard Spong


In het fascinerende Grootmeester ontrafelen Leistra en Jimmink op meeslepende wijze het geheim van Gerard Spong, een van de topadvocaten van Nederland die al vijftig jaar in het vak zit.

Grootmeester is het meeslepende verhaal van een kleurrijk leven. De Nederlandse strafpleiter Gerard Spong werd geboren in Paramaribo, als zoon van de enige psychiater van Suriname. Zijn jeugd bracht hij door op het terrein van 's Lands Psychiatrische Inrichting.

Begonnen als jonge advocaat in Paramaribo, ontwikkelde Spong een spraakmakende praktijk in Den Haag en later in Amsterdam. Hij stond in zijn lange carrière onder anderen de rechterhand van drugsbaron Johan V., oorlogsmisdadiger Pieter Menten en RAF-verdachten bij. Twee jaar voor de Decembermoorden in Suriname ontkwam hij maar nipt aan de dood. Later adviseerde hij de Surinaamse regering in de strafzaak tegen Desi Bouterse.

Even openhartig als flamboyant vertelt Spong over de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven en zijn carrière. Voor dit boek spraken de auteurs tal van mensen uit zijn omgeving.

In 2023 zit Gerard Spong vijftig jaar in het vak. In het fascinerende Grootmeester wordt op boeiende wijze het geheim van een van de topadvocaten van Nederland ontrafeld.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Gerlof Leistra, Patricia Jimmink boeken - Grootmeester

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789463822800
PAGINA’S 205
VERSCHENEN 03-02-2023
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Balans
LEVERING direct te downloaden

10,99
Bestel

Andere boeken van Gerlof Leistra, Patricia Jimmink

  • Gerlof Leistra, Patricia Jimmink - Grootmeester
    Gerlof Leistra, Patricia Jimmink - Grootmeester

    In het fascinerende Grootmeester ontrafelen Leistra en Jimmink op meeslepende wijze het geheim van Gerard Spong, een van de topadvocaten van Nederland die al vijftig jaar in het vak zit.Grootmeester is het meeslepende verhaal van een kleurrijk leven, opgetekend door Gerlof…

    Lees meer...
    21,99