Harm Ede Botje, Mischa Cohen - Mijn meningen zijn feiten

De wording van Thierry Baudet


Mijn meningen zijn feiten van Harm Ede Botje en Mischa Cohen is een onthullend portret van politicus Thierry Baudet. Hij kwam als een komeet omhoog in de Nederlandse politiek: een rechtse stoorzender die de zaak wel eens even zou opschudden. Veel kiezers omarmden zijn verzet tegen de gevestigde orde. Waarom maakte Baudet – zelf als gymnasiast, rechtsfilosoof en romancier lid van de elite – diezelfde elite tot zijn aartsvijand? Waar komt zijn angst voor het vreemde en voor het uitwissen van ‘onze’ westerse cultuur vandaan? Hoe ontwikkelde hij zich van conservatief tot radicaal-rechtse populist? Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen spraken met familieleden, leraren, medestudenten, (voormalige) vrienden en vriendinnen – en met ideologische voor- en tegenstanders. Mijn meningen zijn feiten laat zien hoe Baudet, nergens thuis en vaak afgewezen, dan maar zijn eigen zuil bouwde. En hoe hij na pogingen in de muziek, de wetenschap, de journalistiek en de literatuur in de politiek – voorlopig – zijn bestemming vond.


Het boek mijn meningen zijn feiten van Harm Ede Botje, Mischa Cohen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Harm Ede Botje, Mischa Cohen boeken - Mijn meningen zijn feiten
ISBN 9789045041131
PAGINA’S 376
VERSCHENEN 22-10-2020
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Atlas Contact

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Harm Ede Botje, Mischa Cohen

  • Harm Ede Botje, Mischa Cohen - Mijn meningen zijn feiten
    Harm Ede Botje, Mischa Cohen - Mijn meningen zijn feiten

    Een onthullend portret van Thierry Baudet, die, nergens thuis en vaak afgewezen, in de politiek voorlopig zijn bestemming heeft gevonden.Mijn meningen zijn feiten van Harm Ede Botje en Mischa Cohen is een onthullend portret van politicus Thierry Baudet. Hij kwam als een komeet…

    Lees meer...
      9,99