Jan Terlouw - Gedichte gedachten

Voor dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (E-book, ISBN 9789462971219):

Zijn hele leven schrijft Jan Terlouw al gedichten. Het helpt hem bij lezingen en essays om zijn gedachten tot de kern terug te brengen. De van hem bekende thema's komen allemaal terug in deze bundeling: de natuur, het leven en de liefde, kunst en politiek, vrijheid en verantwoordelijkheid. De gedichten zijn toegankelijk, licht en hebben rijm en ritme.

Jan Terlouw (15 november 1931) werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, vice-premier, minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Hij was zeer succesvol als jeugdboekenschrijver en schreef onder andere de klassiekers Oorlogswinter en Koning van Katoren. Samen met zijn dochter Sanne publiceerde hij al zes Reders & Reders-thrillers, evenals de literaire thriller De verdwenen menora en het waargebeurde In huis met de seriemoordenaar. Op 15 november 2016 vierde Jan Terlouw zijn 85ste verjaardag met de verschijning van het jeugdboek Het hebzuchtgas en de novelle Kop uit 't zand; beide boeken gaan over het klimaat. Bij die gelegenheid hield hij in De Wereld Draait Door een hartstochtelijk pleidooi voor het zuinig omgaan met de aarde en voor de terugkeer van vertrouwen in de politiek en binnen de samenleving. Miljoenen mensen zagen het fragment, en hij oogstte veel bijval, ook onder jongeren. "Ik heb een prachtig leven gehad, ik wil dat jullie dat ook hebben."


Het boek gedichte gedachten van Jan Terlouw is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Jan Terlouw boeken - Gedichte gedachten
ISBN 9789462971202
PAGINA’S 64
VERSCHENEN 14-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Kring

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Jan Terlouw

  • Jan Terlouw - Gedichte gedachten
    Jan Terlouw - Gedichte gedachten

    Zijn hele leven schrijft Jan Terlouw al gedichten. Het helpt hem bij lezingen en essays om zijn gedachten tot de kern terug te brengen. De van hem bekende thema's komen allemaal terug in deze bundeling: de natuur, het leven en de liefde, kunst en politiek, vrijheid en…

    Lees meer...
      8,99