John Le Carre - De duiventunnel

Verhalen uit mijn leven


U weet waarschijnlijk dat John le Carré niet de echte naam is van deze beroemde schrijver en voormalige spion. David Cornwell, zoals hij in werkelijkheid heet, kent niemand. Maar als John le Carré kent de hele wereld hem van zijn boeken, televisie series en films. David was ooit in dienst van de Britse inlichtingendienst tijdens de Koude Oorlog. Overigens leek zijn leven als spion bij MI5 en MI6 in helemaal niets op wat wij gewend zijn van bijvoorbeeld James Bond.  In het echt is het spionnenwerk enorm saai. Tenminste, op het eerste gezicht. En dat is juist de spanning die je in alle boeken over bijvoorbeeld George Smiley, terug vindt en waaraan miljoenen mensen verslaafd zijn.

Al snel na zijn intrede in de geheime dienst begon David spionnenverhalen te schrijven. Toen hij succes had, stopte hij met zijn spionnenwerk. Dat succes kwam snel.

Als John le Carré gaat hij reizen en schrijven. Hij zoekt de plekken op waar het er heet aan toe gaat. Van Cambodja naar Beiroet naar Rusland, overal waar conflicten en oorlog zijn, vinden we hem.

In zijn herinneringenboek De Duiventunnel vertelt hij hierover. John le Carré is geestig en schrijft zeer meeslepend. Of hij nu schrijft over de papegaai in een hotel in Beiroet die het geluid van een machinegeweer volmaakt kon nadoen, of over een bezoek aan musea met nog niet begraven doden in Rwanda na de genocide, of dat hij de jaarwisseling viert met Yasser Arafat, of een Duitse terroriste interviewt in haar gevangenis in de Negev-woestijn, John le Carré beschrijft elke gebeurtenis met overgave en humor.

Het boek is een echte aanrader. Ieder hoofdstuk is een apart verhaal en je kunt het dus heerlijk op je nachtkastje laten liggen. 


Het boek de duiventunnel van John Le Carre is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
John Le Carre boeken - De duiventunnel
ISBN 9789024571604
PAGINA’S 352
VERSCHENEN 06-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Luitingh Sijthoff

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van John Le Carre

 • John le Carré - Een Erfenis van spionnen
  John le Carré - Een Erfenis van spionnen

  Met Een Erfenis van Spionnen grijpt meesterverteller John le Carré terug op zijn meest geliefde personage George Smiley en zijn bestsellers Spion aan de Muur en Edelman, Bedelman, Schutter, Spion. In een verhaal dat zindert van de spanning, de humor en de morele…

  Lees meer...
  23,99
 • John le Carré - Een Erfenis van spionnen
  John le Carré - Een Erfenis van spionnen

  Met Een Erfenis van Spionnen grijpt meesterverteller John le Carré terug op zijn meest geliefde personage George Smiley en zijn bestsellers Spion aan de Muur en Edelman, Bedelman, Schutter, Spion. Met Een Erfenis van Spionnen grijpt meesterverteller…

  Lees meer...
  12,99
 • John Le Carre - De duiventunnel
  John Le Carre - De duiventunnel

  Ontdek de man achter de bestsellerauteur John le CarréVan zijn jaren in dienst van de Britse inlichtingendienst tijdens de Koude Oorlog, tot een carrière als schrijver, die hem van het door oorlog verscheurde Cambodja naar Beiroet bracht, op het heftigste moment van de…

  Lees meer...
  12,99