Joshua Foer - Het geheugenpaleis

De Boekenbal is al wat ouder, en jij bent misschien wat jonger. Toch is dit boek over de Amerikaanse Geheugenkampioenschappen voor iedereen fascinerend. De schrijver Joshua Foer verbaast zich erover hoeveel tijd hij kwijt is met het terughalen van herinneringen die hij is vergeten. Gemiddeld schijnen mensen 40 dagen per jaar bezig zijn met het piekeren over herinneringen die ze zich niet meer kunnen herinneren. Jij dus ook!

 

Nu schijnt er dus zoiets te bestaan als de Amerikaanse Geheugenkampioenschappen. Daar kun je voor trainen. Joshua wil aan de kampioenschappen meedoen en bestudeert de technieken die de deelnemers gebruiken om te winnen. Zo ontmoet hij een man die beweert dat hij meer dan 9.000 boeken uit zijn hoofd geleerd heeft. In onze tijd, waarin iedereen op Google en Wikipedia de antwoorden op de meest onbenullige vragen opzoekt, lijkt het wel alsof je jouw geheugen helemaal niet meer nodig hebt. In de Griekse en Romeinse tijd werd heel erg hoog opgekeken tegen mensen met een goed geheugen. Het verrassende van dit boek is dat je met enkele eenvoudige technieken jouw geheugen enorm kunt verbeteren. Het is zeer leesbaar geschreven en ik ken geen ander boek dat dit onderwerp zo interessant en spannend behandelt. Misschien wordt jij na het lezen ook wel een geheugenkampioen! Een echte aanrader.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Joshua Foer boeken - Het geheugenpaleis

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789023463498
VERSCHENEN 26-09-2011
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
LEVERING direct te downloaden

  9,99
Bestel