Karl Marlantes - Oorlog voeren

Vietnam

Het debuut van Karl Marlantes, de roman ‘Matterhoorn’, was terecht een absolute bestseller. Nu is hij terug met een nieuw boek over de Vietnamoorlog. In ‘Oorlog voeren’ vertelt wat hij heeft meegemaakt toen hij eind jaren ’60 als jonge marinier naar Vietnam wordt gestuurd en de leiding krijgt over een peloton van veertig man. Hij beschrijft zijn ervaringen en tegelijk voorziet hij de lezer van een heldere  analyse waarmee hij duidelijk maakt hoe het is om oorlog te voeren en wat dat met je geest doet.

 

Wees voorbereid

Karl Marlantes schrijft om zijn oorlogservaringen te kunnen verwerken. Daarnaast wil hij zijn gedachten delen met jonge mensen die overwegen het leger in te gaan. Zij zijn veelal niet goed voorbereid. Marlantes ziet daarin een vergelijking met onveilig vrijen: het geeft een enorme kick, maar het kan  rampzalige gevolgen hebben. Soldaten worden getraind om te doden, maar niet om om te gaan met de dood.

 

Leven na de dood

In de strijd word je constant herinnerd aan je eigen sterfelijkheid. Je dood je vijand, je verliest kameraden en je weet dat jij zomaar de volgende kan zijn. Marlantes weet waar hij het over heeft. Hij heeft in levende lijve ondervonden welke effecten oorlog voeren  heeft op het lichaam, maar vooral ook op de geest. Hierdoor is hij perfect in staat om de lezer mee te nemen in de psychologische, morele en spirituele dilemma’s die ontstaan op het slagveld en de moeite die soldaten hebben om na de oorlog terug te keren in de maatschappij.

 

Koud realisme

Verwacht in Oorlog voeren geen heldhaftig en geromantiseerd verhaal over oorlog. Wat je van Marlantes te lezen krijgt is de rauwe realiteit. Aan de hand van zijn ervaringen neemt hij je mee naar Vietnam en met zijn analyses laat hij je inzien dat de psychische en mentale beproevingen minstens net zo zwaar zijn als de fysieke aspecten. Een aanrader voor de lezers van Matterhoorn!


Het boek oorlog voeren van Karl Marlantes is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Karl Marlantes boeken - Oorlog voeren
ISBN 9789029088558
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 05-07-2012
DRUK 99e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER J.M. Meulenhoff

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,99
Bestel

Andere boeken van Karl Marlantes

 • Karl Marlantes - Matterhorn
  Karl Marlantes - Matterhorn

  Matterhorn   Karl Marlantes is in Nederland geen bekende naam. In Amerika is dat inmiddels anders en ook in Nederland zal dat nu snel veranderen door de Nederlandse vertaling van Matterhorn, een ‘Roman over de oorlog in Vietnam’.   Dit enorm spannende en…

  Lees meer...
    7,99
 • Karl Marlantes - Oorlog voeren
  Karl Marlantes - Oorlog voeren

  Vietnam Het debuut van Karl Marlantes, de roman ‘Matterhoorn’, was terecht een absolute bestseller. Nu is hij terug met een nieuw boek over de Vietnamoorlog. In ‘Oorlog voeren’ vertelt wat hij heeft meegemaakt toen hij eind jaren ’60 als jonge…

  Lees meer...
    9,99