Kathryn Stockett - Een keukenmeidenroman

De oorspronkelijke titel van dit boek is “The Help” en het is geschreven door Kathryn Stockett. Op de Engelse versie staat de tekst: “if you read only one book… let this be it.” Kathryn groeide op in Jackson, Mississippi, waar het boek zich afspeelt. Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Alabama en verhuisde naar New York. Dit is haar eerste roman, en het werd terecht meteen een topper.

 

Het is 1962. In het Mississippi van de jaren 60 staat alles in het teken van racisme en discriminatie. Al is de slavernij lang geleden na een bloedige burgeroorlog afgeschaft, de discriminatie is dat bepaald niet. De 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit de schokkende verhalen op te schrijven van zwarte vrouwen die als keukenmeid werken. Die zijn niet zonder een enorm gevoel van plaatsvervangende schaamte te lezen. Vergeet niet dat dit allemaal nog niet zo lang geleden is. In het Amerika van die tijd, met name in het zuiden, was apartheid de gewoonste zaak van de wereld. In ons land vond iedereen dat ook toen al afschuwelijk en onvoorstelbaar.

 

De eerste keukenmeid die haar verhaal aan Skeeter durft te vertellen is Aibileen. De tweede is  haar vriendin Minny. Samen met Skeeter zijn dit de drie vrouwelijke hoofdpersonen. Ze   schrijven samen een pijnlijk, heftig, ontroerend maar ook grappig en hoopvol boek.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Kathryn Stockett boeken - Een keukenmeidenroman

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789049951818
PAGINA’S 495
VERSCHENEN 20-10-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Mistral
LEVERING direct te downloaden

  9,99
Bestel