Leonard Ornstein - De jonge Fortuijn

De journalist Leonard Ornstein is al jaren bezig aan het schrijven van een dik boek over het leven van Pim Fortuyn. Dat boek is nog lang niet af. Het is de bedoeling dat dit boek een proefschrift wordt waarna Leonard zich doctor mag noemen.

Het boek ‘De jonge Fortuyn’ is dus een voorproefje, het beschrijft – zoals de titel aangeeft – de kinderjaren, de jeugd en de studententijd van Pim Fortuyn in de periode 1948-1972.

 

Als jongen uit een katholiek gezin wordt hij misdienaar. Het Roomse theater van de kerk maakte indruk op Pim. Hij wilde dan ook graag priester worden, maar hij zei er wel eerlijk bij dat het celibaat voor hem niet vol te houden zou zijn. Dat werd dus niets.

 

Pim zou in zijn latere leven vaak aansluiting zoeken bij allerlei groepen en politieke partijen die hem vervolgens afwezen. “Eigenlijk had hij al ruzie bij de zeeverkenners,” zegt Leonard Ornstein daarover. Ook bij de PvdA en het CDA werd hij niet opgenomen in de gelederen. Pim was altijd een loner, een jongen die afstand hield van de anderen.

 

Pim was enorm gesteld op decorum en allure. Hij wilde graag bij de elite horen. Thuis, in het volgens Pim vreselijk saaie plaatsje Driehuys waar het eenvoudige gezin woonde, was hij vaak een buitenbeentje. In een driedelig pak ging soms naar de middelbare school in Haarlem, het Mendelcollege.  Zo zou het ook zijn zijn latere leven gaan: overal waar Pim verscheen, viel hij op en gedroeg hij zich anders dan de anderen. Een ander rode draad: Pim was altijd ijverig en knokte vreselijk hard om iets te bereiken. Van het gezin is hij de enige die het tot de Universiteit bracht. Natuurlijk stond hem daarbij jarenlang een doel voor ogen: hij moest en zou een keer professor worden. En dat is hem gelukt.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Leonard Ornstein boeken - De jonge Fortuijn

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789023473640
PAGINA’S 142
VERSCHENEN 11-04-2012
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
LEVERING direct te downloaden

  4,49
Bestel