Manon Henzen - Koken in oorlogstijd

Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu. Weinig bekend is dat dit ook precies de instructies waren die de overheid vlak voor en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog aan de Nederlandse bevolking gaf.

Die eerste oorlogsjaren waren weliswaar geen vrolijke tijd, toch blijkt uit onderzoek dat we nog nooit zo gezond gevoed zijn als toen.

Dit kookboekje laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. De Nederlanders gingen heel creatief met de schaarse ingrediënten en brandstof om, en zetten dagelijks een eenvoudig, gezond en smakelijk maal op tafel.

Van voedselverspilling kon natuurlijk geen sprake zijn.



Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Manon Henzen boeken - Koken in oorlogstijd
ISBN 9789492821065
PAGINA’S 80
VERSCHENEN 16-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Het Zwarte Schaap

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


12,50

De genoemde prijs is een indicatie.