Melissa Skaye - Verminkte toekomst

De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.

Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?

Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen en Verleden tijd. Verminkte toekomst is het vierde deel van de reeks met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn. www.melissaskaye.nl

Hebban.nl

Recensie door Guy Doms

Elke titel uit haar thrillerserie VT bestaat uit twee woorden die telkens beginnen met een "V" en een "T". Het vierde en tevens meest recente deel is hier geen uitzondering op de vaste regel: Verminkte toekomst. De Nederlandse schrijfster Melissa Skaye (1972) injecteert heel haar hart en ziel in haar verhalen. Dit doet ze nu meer dan ooit.

Een intrigerend verhaal, opgesplitst in twee duidelijk van elkaar gescheiden verhaallijnen. Sanne Philips neemt er een voor haar rekening, de andere is gereserveerd voor haar moeder Emma. Verminkte toekomst laat zich uitstekend lezen als losstaand deel, zonder enige voorkennis.

"Ze moest Sanne naar een plekje duwen waar het minder pijn zou doen zodra Emma aan haar dacht. Nu verscheurde elke gedachte aan haar dochter haar. Ze zou haar kleine meisje nooit meer zien en dat wist ze. Het was onverteerbaar. Haar hand raakte een aardappelschilmesje aan. Ze nam het mes tussen haar vingers, haalde het eruit en sloot de lade."

In deze psychologisch getinte thriller staan rechercheur Sanne Philips en haar spoorloos verdwenen moeder Emma centraal. Op haar tiende moet Sanne verder zonder moeder, die lost plotseling precies in het niets op. Later groeit Sanne uit tot een knappe rechercheur die nauw samenwerkt met 'maatje' en collega Luca Borra. Ze vormen een bijzonder professioneel duo. Ze is intussen 34 als ze een omslag ontvangt waarin ze de ketting vindt die ze ooit aan haar moeder schonk, juist voordat die verdween. Leeft moeder nog, maar waar is ze dan? Het mondt uit in een erg gecompliceerd en emotioneel geladen onderzoek. Er komt tegelijkertijd een melding binnen over een eventuele kindermishandeling en een nieuw geval van vermissing van een vrouw. Sanne en Luca hebben meer dan hun handen vol; gelukkig wordt het duo bijgestaan door Will de Jager die paragnost is.

De auteur schrijft opmerkelijk in een filmische, no-nonsense en directe schrijftaal. Zelfs vanaf de proloog weet ze haar lezer te gijzelen; vanaf dan is er geen weg terug: doorlezen moet en zal je. Ruim 300 pagina's leesplezier verder komen de twee verhaallijnen ongeforceerd samen. Na alle narigheid die Sanne over zich heeft gekregen, komt de romantische ziel van Skaye toch bovendrijven. Is de apotheose dan wel enigszins te voorspellen, toch sla je het boek dicht met meer dan zo maar een tevreden gevoel. Ze heeft het op een discrete wijze gedaan, toch wordt Will opgevoerd als paragnost; een mooi eerbetoon aan haar biologische vader zaliger. De schrijfster spaart haar protagonisten en haar lezers niet. Jammer dat Luca Borra in dit deel de tweede viool speelt? Wees er maar zeker van, hij komt wellicht sterker terug! In Verminkte toekomst bots je op een andere Skaye: ruwer, rauwer, feller en duister... maar wel weer beter dan ooit. Halve sterren kunnen hier niet worden uitgedeeld, toch moet ik het boek waarderen met vierenhalve ster.


Het boek verminkte toekomst van Melissa Skaye is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Melissa Skaye boeken - Verminkte toekomst
ISBN 9789491875403
PAGINA’S 300
VERSCHENEN 31-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER LetterRijn

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel

Andere boeken van Melissa Skaye

 • Melissa Skaye - Verknipte Tegenstander
  Melissa Skaye - Verknipte Tegenstander

  De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van…

  Lees meer...
  10,00
 • Melissa Skaye - De erfenis van Lotus
  Melissa Skaye - De erfenis van Lotus

  In dit vierde en laatste deel van de reeks, komt Jeremy oog in oog te staan met zijn grootste vijand. Dat niet alleen, hij zal er eindelijk achterkomen wie de verrader met de witte straal is. Wie er verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder Mary en de reden waarom hij…

  Lees meer...
  19,95
 • Melissa Skaye - Het geheim van de passage
  Melissa Skaye - Het geheim van de passage

  Jeremy Jago lijkt een doorsnee weesjongen. Over zichzelf weet hij slechts zijn geboortedatum. Het enige bijzondere aan hem is het feit dat zijn rechterhand zes vingers telt, iets waarmee hij regelmatig gepest wordt. Tijdens een mysterieuze storm belandt Jeremy op een van de…

  Lees meer...
  17,95