Nico Koster, Mark van den Tempel - Cobra, Koster en meer

Een kunstenaarsgeneratie in foto's en herinneringen


Al meer dan zestig jaar richt fotograaf Nico Koster (1940) zijn camera op kunstschilders. Hij bezocht ze in hun ateliers, won hun vertrouwen en raakte met verschillende goed bevriend. Koster: ‘Kunstenaars zijn interessante mensen en ik was oprecht door ze gefascineerd. Van Heyboer tot Appel, ze waren allemaal anders en altijd bijzonder. Achter iedere foto zit een verhaal.’

Nico Koster vertelt hoe hij met Corneille door Cuba reisde, samen met Karel Appel Japan bezocht en een fotoboek maakte met Anton Heyboer. In dit boek vertelt hij het verhaal achter zijn foto’s en hoe hij deze ontmoetingen beleefde. En passant biedt Koster een verassende blik achter de schermen van de kunsthandel. Het boek bevat tevens een selectie van de kunstwerken die Nico Koster persoonlijk ontving van de schilders.

In dit boek staan natuurlijk ook Kosters foto’s van de belangrijkste Nederlandse naoorlogse kunstenaars. De Cobra-schilders zijn allemaal vertegenwoordigd. Ook de kunstenaars die nauw aan de beweging waren verbonden komen aan bod: o.a. Tajiri, Jan Sierhuis, Jan Cremer en Anton Heyboer.

Nico Koster begon als buitenstaander maar werd insider toen hij, samen met Tom Okker, zijn eigen galerie Jaski startte. Het gaf hem een unieke positie om de kunstwereld van binnenuit te observeren en vooral te fotograferen.

‘Een tijdscapsule van de na-oorlogse Nederlandse kunstgeschiedenis.’

Fotograaf Nico Koster werkte voor De Telegraaf en won de Zilveren Camera. Voor dit boek sprak hij uitgebreid met publicist Mark van den Tempel.


Het boek cobra, koster en meer van Nico Koster, Mark van den Tempel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Nico Koster, Mark van den Tempel boeken - Cobra, Koster en meer
ISBN 9789089759948
PAGINA’S 200
VERSCHENEN 19-01-2023
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Just Publishers

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel