Oscar David - Macht!

Van instinct tot integriteit


Wie geen macht heeft, loopt niet het risico het te verliezen. Maar wie macht ontbeert, kan er ook niks moois mee creëren. Als we geen macht hebben, kunnen we het niet misbruiken. Maar zonder macht kunnen we ook het verschil niet maken.

Dat macht en instinct met elkaar te maken hebben, ligt voor de hand. Als mensen hebben we een dierlijk instinct dat wil beschermen, heersen en overheersen. Macht en integriteit lijken een minder vanzelfsprekende combinatie. Wanneer echter macht met integriteit wordt uitgeoefend gaat er kracht, waardigheid en inspiratie vanuit.

Psycholoog en organisatieadviseur Oscar David heeft naam gemaakt met het vele malen herdrukte boek Het enneagram in management. In zijn nieuwe boek Macht! beschrijft hij de werking en dynamiek van macht. In vaak zeer persoonlijke verhalen gaat hij op zoek naar de vele puzzelstukjes die samen het fenomeen macht vormen. Daarnaast introduceert hij drie vormen van macht die als een rode draad door het boek lopen: macht 1.0, 2.0 en 3.0. Hiermee wordt de lezer die op zoek is naar een model om macht te omschrijven op zijn wenken bediend. Macht! van instinct tot integriteit is een inspirerend boek over een fascinerend thema waar iedereen mee te maken heeft maar waar tegelijk nog zo veel onbekend over is.


Het boek macht! van Oscar David is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 30,50 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Oscar David boeken - Macht!
ISBN 9789490463366
PAGINA’S 248
VERSCHENEN 01-09-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Mediawerf

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
30,50
Bestel