Ravelli - Verzamelaar van verboden liefdes

Vijftien jaar geleden ontving Rik Felderhof naar eigen zeggen een bijzondere erfenis; een dagboek met daarin de schaamteloze geschiedenis van een onverbeterlijke romanticus, kluizenaar, verzetsheld en minnaar van velen, de biseksuele monnik Peter Linders.  

Rik Felderhof noemt zich nadrukkelijk niet de schrijver, maar de uitgever van de roman ‘De Vliegenvanger’. Wie wel de schrijver is, blijft geheim. Reinout Oerlemans heeft inmiddels de filmrechten van het boek gekocht en er komt ook een tv-serie.

Het boek vertelt het verhaal van de Limburgse student  Peter die met het advies “Houd God voor ogen en je gulp gesloten” naar het seminarie wordt gestuurd.

Het advies is tevergeefs. Peter heeft een intieme relatie met een meisje en tegelijkertijd is hij verliefd op een jongen. Voor deze ‘dubbele fout’ wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol gedrevenheid en bedrog.

Hij besluit charlatan te worden – alleen al vanwege het woord – en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken.

 

Verzet

Peter raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linkshandig als rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als de vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven.

Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd.

Op daaropvolgende leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor ‘De Vliegenvanger’ van Ravelli.

De Telegraaf was lovend: “Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.”


Het boek verzamelaar van verboden liefdes van Ravelli is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Ravelli boeken - Verzamelaar van verboden liefdes
ISBN 9789081401210
PAGINA’S 480
VERSCHENEN 15-09-2011
DRUK 11e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER TVF International

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel