Ronald Giphart - De wake

De wake bevat 3 enerverende vertellingen, die geheel op zichzelf staan, maar evengoed met stevige scharnieren aan elkaar zijn gekoppeld.

 

Noodlot

 ‘Vraag aan een man die net is uitgegleden van een berghelling hoe het met hem gaat. De wereld tolt. De aarde nadert. De ademhaling stokt. In zijn vlucht kijkt hij de vraagsteller aan. Vlak voordat hij de grond raakt, antwoordt hij met opgetogen verbazing: Nou, tot nu toe gaat alles goed. Die man ben ik.’ Zo opent het verhaal ‘De wake’ , waarin een hoogleraar met zijn echtgenote een bergwandeling maakt in Zweden. Dan slaat het noodlot toe. De vriendenclub van de hoogleraar besluit een oude belofte gestand te doen en houdt een wake.

 

Mooie mamma’s

In `Mooie mamma s zit een aantrekkelijke moeder bij haar zoon in het ziekenhuis. Het jongetje ligt in coma. Ook zijn vader is er. En de minnaar van de moeder. De bewoners van een nabijgelegen studentenhuis zorgen voor nog meer verwarring.

 

Hart

Hoofdpersoon in ‘Hart’ is wat de titel van het verhaal al aankondigt. Het hart is de meest aardse en tegelijkertijd meest verheven en tot de verbeelding sprekende spier die we hebben. Dit verhaal gaat over de kracht van gedrevenheid. Hoe sterk is de liefde als je hart het begeeft?

 

Giphart

Ronald Giphart (1965) debuteerde met Ik ook van jou. Daarna volgden romans als Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost. Giphart, die als schrijver van verhalen eerder groot succes genoot met Het feest der liefde en het Boekenweekgeschenk Gala, bewijst met De wake niet alleen als romancier tot de crème de la crème van de Nederlandse literatuur te horen, maar ook als schrijver van kort proza.

 

 

Giphart hoort tot de gevestigde orde van de Nederlandse literatuur. Een van zijn belangrijkste redenen om te schrijven is het vermaken van de lezer. Dat lijkt in het eerste opzicht weinig literair, maar wie Giphart beter kent, weet dat dat ook iets heel anders kan betekenen. Net als zijn andere boeken tuimelen de verhalen van De Wake over je heen. You never know what hit you.


Het boek de wake van Ronald Giphart is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,00 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Ronald Giphart boeken - De wake
ISBN 9789057595479
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 10-11-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Podium

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,00
Bestel