Thera Coppens - Suzanne en Edouard Manet

De liefde van een Hollandse pianiste en een Parijse schilder


Suzanne en Edouard Manet vertelt over de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de schilder Edouard Manet.Als jong meisje reist Suzanne op aanraden van Franz Liszt in 1847 naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten. Ze geeft er pianoles aan de broers Manet. Wat haar familie zo vreest bij haar vertrek naar de grote stad, gebeurt: ze raakt ongehuwd zwanger.Manet staat in 1855 als peetoom aan de doopvont van het kind, een jongetje, en in 1863 trouwt hij in Zaltbommel met Suzanne. Maar is de schilder de vader van haar zoon?Terwijl Manet tientallen schoonheden van elegante Parisiennes tot -publieke vrouwen en zelfs de -maîtresse van -koning Willem III portretteert, wijdt Suzanne zich aan haar muziek en ontvangt in haar salon hun vrienden: de impressionisten Monet, Cézanne, Renoir, Degas, Morisot, Pissarro, Sisley en de schrijvers Mallarmé, Baudelaire en Zola. Ze is de perfecte gastvrouw: componisten en dichters dragen werk aan haar op. Thera Coppens brengt wederom op beeldende en meeslepende wijze kleurrijke personages en vervlogen tijden tot leven. Suzanne en Edouard Manet leest als een roman, en voert de lezer mee naar een wereld van getormenteerde impressionisten, muzieksoirees, woelige romances en intriges in de artistieke wereld van de negentiende eeuw.


Het boek suzanne en edouard manet van Thera Coppens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Thera Coppens boeken - Suzanne en Edouard Manet
ISBN 9789029088565
PAGINA’S 368
VERSCHENEN 17-10-2014
DRUK 4e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER J.M. Meulenhoff

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,99
Bestel

Andere boeken van Thera Coppens

  • Thera Coppens - Suzanne en Edouard Manet
    Thera Coppens - Suzanne en Edouard Manet

    Suzanne en Edouard Manet vertelt over de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de schilder Edouard Manet.Als jong meisje reist Suzanne op aanraden van Franz Liszt in 1847 naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten. Ze geeft er pianoles aan de broers…

    Lees meer...
    15,99