Thierry Baudet - Oikofobie

De angst voor het eigene


Oikofobie…. Wat is dat nu weer?  Fobie geeft aan dat het om een angst gaat. Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis.

 

Zo, nu heeft u weer een nieuw woord geleerd! Maar wat wil Baudet ons duidelijk maken met dit boek? Oikofobie is volgens hem wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalisme en het Europese project: ze komen er direct uit voort. Het zijn symptomen van een ziekelijke behoefte aan vervreemding en ontworteling. In Oikofobie identificeert Thierry Baudet deze ziekte van onze tijd. Het is het aangrijpende credo van de nieuwe avant-garde.

 

Thierry Baudet (1983) is een van de meest markante stemmen in het hedendaagse publieke debat. Hij is regelmatig te zien op TV en zorgt altijd voor een scherp debat. Gelukkig is hij uitstekend in staat om de discussie aan te gaan. Het is een genoegen om naar hem te luisteren en zijn boeken te lezen. Thierry Baudet vertolkt in de Nederlandse polder een uniek, verfrissend geluid dat altijd tot nadenken stemt. Van mensen zoals hij zijn er altijd te weinig! 

 

In 2012 verscheen De aanval op de Natiestaat, dat in binnen- en buitenland werd besproken en werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker voor beste filosofieboek van 2012.


Het boek oikofobie van Thierry Baudet is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Thierry Baudet boeken - Oikofobie
ISBN 9789035140004
PAGINA’S 248
VERSCHENEN 05-09-2013
DRUK 10e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Bert Bakker

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,99
Bestel

Andere boeken van Thierry Baudet

  • Thierry Baudet - Oikofobie
    Thierry Baudet - Oikofobie

    Oikofobie…. Wat is dat nu weer?  Fobie geeft aan dat het om een angst gaat. Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis.   Zo, nu heeft u…

    Lees meer...
      8,99