Thijs Slegers - Geen genade

Andy van der Meijde


Succes en rijkdom

Van der Meijde was één van de meest talentvolle buitenspelers van zijn generatie. Hij blonk uit in de jeugdopleiding van Ajax in een lichting die door vele werd omschreven als de beste die Ajax ooit had gekend. Een toekomst vol sportief succes en rijkdom lachte hem toe. En toen Van der Meijde de overstap maakte van Ajax in Amsterdam naar Internazionale in Milaan, wisten velen het zeker: hij zou een voetballer van wereldformaat worden.

 

Overspel

Toch liep het anders. Van der Meijde, een kind uit een gebroken gezin en opgegroeid in een Arnhemse volkskwijk, verloor zichzelf in Italië. De eens zo gedreven jonge voetballer van Ajax, die alleen maar met een bal wilde spelen terwijl zijn teamgenoten uitgingen en bezig waren met het versieren van meisjes, veranderde ingrijpend tijdens zijn verblijf in Milaan. Slechte sportieve prestaties en een slechte relatie met successieve trainers drukten zwaar op zijn gemoedstoestand. Zijn relatie met zijn vrouw Diane, van wie hij eens hield maar waarvan hij vervreemdde, verslechterde. Dit dreef hem tot veelvuldig overspel met Milanese vrouwen die maar al te gewillig waren om met een voetballer van Inter het bed te delen.

 

Drank en drugs

Ook in Liverpool, waar Van der Meijde voor voetbalclub Everton voetbalde, hervond hij het plezier in het voetbal niet. Zowel op als buiten het veld viel zijn leven in duigen. Hij verloor zichzelf in drank en drugs, scheidde van zijn vrouw en gaf meer geld uit dan er binnenkwam.

 

Openhartig

Deze biografie van Andy van der Meijde, geschreven door Thijs Slegers, is een prachtig verhaal van een Arnhems straatschoffie dat op eigen kracht te top bereikte, om het vervolgens allemaal weer door de wc te spoelen. Van der Meijde’s naïeve inborst en hang naar spektakel maakten van zijn leven een symfonie met ontelbaar veel aantrekkelijke, treurige, valse en bizarre noten. Inmiddels is de zeventienvoudig international weer een gewone burger. Hij is gelukkig en heeft een bijzonder aangrijpend verhaal te vertellen. Nooit was een Nederlandse profvoetballer zo openhartig.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Thijs Slegers boeken - Geen genade

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789067970112
VERSCHENEN 08-11-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Voetbal International
LEVERING direct te downloaden

  9,49
Bestel