Typex - Rembrandt

Dit mooie cadeauboek over Rembrandt is een zogenaamde graphic novel, een zeer fraai getekende roman dus.

 

Onderwerp is Rembrandt, Nederlands grootste schilder. Op het hoogtepunt van zijn roem is Rembrandt gehuwd met Saskia, de liefde van zijn leven. Hij verdient veel geld, maar hij geeft het even makkelijk weer uit. Maar als Saskia overlijdt, raakt hij verstrikt in een affaire met het kindermeisje Geertje, die uitmondt in een serie rechtszaken. In de daaropvolgende relatie met zijn huishoudster Hendrickje vindt Rembrandt voor korte duur weer troost en genegenheid, maar uiteindelijk sterft hij eenzaam en verarmd.

 

Dit is het beeld wat we kennen van Rembrandt uit boeken, films en tv-series. Typex probeert de schaarse feiten die wel bekend zijn te koppelen aan zijn eigen eenentwintigste-eeuwse realiteit als tekenaar en zich zo goed mogelijk in Rembrandt en zijn naasten te verplaatsen. Hierdoor ontstaat er een wisselwerking tussen de hedendaagse tekenaar en de zeventiende-eeuwse schilder.

 

Zo toont Typex een zeer menselijk beeld van de schilder; bevlogen en opvliegend, stug en sentimenteel.

 

Typex heeft zich visueel laten inspireren door de tekeningen en schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten waardoor beeld en verhaal een geheel vormen. Elk hoofdstuk toont aan de hand van een sleutelfiguur een periode uit Rembrandts leven. Elk hoofdstuk heeft daardoor zijn eigen dynamiek, verteltrant en kleurenpalet. Het verhaal ontvouwt zich op verschillende niveaus zowel grafisch als narratief.

 

Deze unieke samenwerking tussen Typex, De Bezige Bij en het Rijksmuseum (het museum met de grootste Rembrandt-collectie), garandeert een fantastische graphic novel over het leven van Rembrandt.

 

Rembrandt is een initiatief van Gerrit de Jager en het Rijksmuseum. Het verhaal is deels gebaseerd op een kort verhaal van Gert Jan Pos. Rembrandt is tot stand gekomen met steun van het Rijksmuseum en Het Mondriaan Fonds.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Typex boeken - Rembrandt

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789054923992
PAGINA’S 244
VERSCHENEN 04-04-2013
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Oog & Blik
LEVERING direct te downloaden

  9,99
Bestel