Vanja van der Leeden, Remko Kraaijeveld - Indorock

Indonesische smaken in een nieuwe jas


‘Een pittige liefdesbetuiging aan Indonesië, vol met verrassende fusiongerechten zoals Balinese porchetta en romige jackfruitcury – eenmaal geproefd wil je meer. De authentiek Indonesische keuken krijgt met INDOROCK een smakelijke opfrisbeurt.’ – ELLE Eten

‘De eeuwenoude Indische keuken is beïnvloed door vele keukens, waaronder de Portugese, Nederlandse, Chinese, Indiase, Britse en Franse. Juist dit gemengde karakter van de Indische keuken maakt dat de kok als geen ander de richting bepaalt. Waar de ene kok teruggrijpt op oude familierecepten, is de ander op zoek naar nieuwe combinaties. Vanja van der Leeden hoort tot die laatste school. Bij de recepten in dit boek heeft zij zich laten leiden door culinaire creativiteit en de wens de gerechten net zo knallend in beeld te brengen als ze smaken. Wat een schitterend boek.’ – Florine Koning, samensteller van ‘De Indische Keuken, een wereldkeuken’, een tentoonstelling van Stichting Tong Tong (2019)

‘INDOROCK is als goeie rendang: ramvol pit, kruiden en een tikkie smeuïg.’ – Laura de Grave, Leesmagazine Bol.com

‘Vanja is een artiest in de keuken. Elk recept dat ik van haar kookte is een vaste geworden op mijn repertoire. Dit boek spat uit elkaar van liefde: haar persoonlijke verhaal over haar ontdekking van de liefde voor de Indokeuken, haar waanzinnige interpretatie ervan waardoor je in elke hap die liefde binnenkrijgt en haar grote liefde Remko legde dit allemaal zo bloedmooi vast, waardoor dit voor mij een van de bijzonderste boeken van het jaar geworden is. Wat heb ik hier op gewacht. Bravo!’ – Yvette van Boven, tv-presentator en kookboekenauteur

‘Aan de Indische keuken kleefde altijd een randje chin-ind en nasi rames. Dit boek van Vanja van der Leeden verandert dat in een rauw randje rock.’ – Meneer Wateetons, food writer

‘Vanja is de Lady Gaga van de kookwereld. Jarenlang heeft ze alle instrumenten van de keuken leren spelen in de schaduw. Ze is een ongenadig goede kok, foodstyliste en receptontwikkelaar. In INDOROCK heeft ze eindelijk haar geluid en stem gevonden. Het is haar bloedgroep en levensverhaal vertaald in een kookboek. Het is de Indokeuken 2.0, puur en vol liefde. Wat mij betreft nu al de culi-hit van dit jaar.’ – Miljuschka Witzenhausen, tv-presentatrice en kookboekenauteur

‘In INDOROCK wordt echt iets bijzonders gedaan met de Indokeuken zonder die te verkrachten in Instagram hippigheid’ – delicious.


Het boek indorock van Vanja van der Leeden, Remko Kraaijeveld is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Vanja van der Leeden, Remko Kraaijeveld boeken - Indorock
ISBN 9789038806761
PAGINA’S 328
VERSCHENEN 26-09-2019
DRUK 10e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nijgh & Van Ditmar

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,99
Bestel