Walter Isaacson - Steve Jobs

De biografie


De Boekenbal gaat hier natuurlijk niet uitleggen waarom je dit boek moet lezen. Dat snapt iedereen. Steve Jobs heeft een ongelooflijk “rollercoaster leven” geleid waarin hij zes takken van de industrie radicaal heeft veranderd: personal computers, tekenfilms, muziek, telefoons, tablet pc’s en desk top publishing. En daar hoort eigenlijk nog een zevende tak bij: winkels.

 

De schrijver van deze “geautoriseerde en volledige biografie” van Steve Jobs is niet de eerste de beste. Walter Isaacson was onder meer hoofdredacteur van Time Magazine en CEO van CNN. Dat zijn ongeveer de hoogste banen die een journalist kan hebben. Dat wil natuurlijk nog helemaal niet zeggen dat je een boek kunt schrijven. Maar ook dat zit wel goed bij Walter Isaacson. Hij schreef eerder gezaghebbende biografieën over Henry Kissinger en Albert Einstein.

 

Toen Steve Jobs aan Walter vroeg een boek over hem te schrijven, had Walter daar (nog) helemaal geen zin in. Wat dacht die Jobs wel, dat hij in dat rijtje thuis hoort? Kom over 20 jaar nog maar eens terug!

 

Maar Steve Jobs bleef aandringen en op een bepaald moment hoorde Walter dat Steve kanker had. “Als je nog ooit een boek over Steve wilt schrijven, dan kun je het beter nu doen,” zei de vrouw van Jobs tegen Walter. En dat haalde de schrijver over de streep.

 

En het resultaat is er nu. Walter Isaacson heeft de afgelopen drie jaar vele gesprekken gevoerd met Steve Jobs, die steeds zieker werd, met zijn familie, vrienden en vijanden om een zo compleet mogelijk beeld van Steve te krijgen.

 

Isaacson heeft ook gesproken met collega's bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is deze man die na zijn ongewenste geboorte door zijn ouders ter adoptie werd aangeboden? Die opgroeide met de gedachte dat zijn echte ouders hem niet wilden hebben…. En die uiteindelijk de hele wereld aan zijn voeten kreeg met Apple? Als er ooit een boek was dat in de categorie ‘bindend koopadvies’ , dan is het dit wel. Zeg nou zelf, dit boek wil je toch lezen?!Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Walter Isaacson boeken - Steve Jobs

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789000302734
PAGINA’S 677
VERSCHENEN 06-03-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Spectrum
LEVERING direct te downloaden

  9,99
Bestel