Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook

Waarom moderne kunst kunst is


Waarom is moderne kunst wat het is, waarom wordt een onopgemaakt bed als kunst tentoongesteld? Waarom is een uitvergroot roze opblaasbaar varken zo verrekte veel geld waard? Elke museumbezoeker vraagt het zich wel eens af: is dit kunst? Is dit echt zo veel waard?

Kunstkenner

In Dat kan mijn kleine zusje ook prikt de vermaarde Engelse kunstkenner Will Gompertz het pretentieuze kunstgebazel door en geeft hij op heldere en enthousiaste wijze antwoord op de belangrijkste vragen die elke kunstbeschouwer zich wel eens stelt. Een bezoek aan een museum of galerie zal na lezing van dit boek niet meer zo intimiderend zijn, maar wel veel interessanter.

Pisbak

Gompertz maakt op overtuigende wijze de bizarre wereld van de moderne kunst voor iedereen begrijpelijk. Met grappige en interessante historische anekdotes laat hij zien hoe de kunst zich heeft ontwikkeld tot wat die nu is. Maar hij voert de lezer ook langs alle indrukwekkende en belangrijke gebeurtenissen uit de kunstgeschiedenis: we gaan koffiedrinken met de impressionisten en kopen met Marcel Duchamps in New York zijn kunstwerk dat veel stof deed opwaaien: de pisbak.

Dada

Naast het inzichtelijk maken van de kunstgeschiedenis legt Gompertz ook uit wat de betekenis van de moderne kunst is voor de moderne wereld, onder andere aan de hand van Monty Python. Die televisieserie had nooit kunnen bestaan zonder de kunststroming Dada.

Na het verplichte basisboek van Gombrich bestaat er nu eindelijk ook een lichte kijk op kunst. Een visie die minstens even waardevol is en op een komische manier voeding biedt voor elke discussie over kunst. Een must have voor zowel de beginnende als ervaren kunstkenner.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Will Gompertz boeken - Dat kan mijn kleine zusje ook
ISBN 9789029088138
PAGINA’S 464
VERSCHENEN 20-09-2012
DRUK 20e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER J.M. Meulenhoff

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


24,99

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Will Gompertz

  • Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook
    Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook

    Waarom is moderne kunst wat het is, waarom wordt een onopgemaakt bed als kunst tentoongesteld? Waarom is een uitvergroot roze opblaasbaar varken zo verrekte veel geld waard? Elke museumbezoeker vraagt het zich wel eens af: is dit kunst? Is dit echt zo veel…

    Lees meer...
    14,99