Adjiedj Bakas - Kopzorg

Geestelijke gezondheid en wellbeing in de 21e eeuw


Volgens Mind, het vroegere Fonds Psychische Gezondheid, hebben in Nederland op dit moment zo'n 3 miljoen mensen last van psychische klachten. Het gaat hier om een grotere groep dan alleen de mensen met een gediagnostiseerd ziektebeeld. Het CBS meldt dat er jaarlijks bijna 1,5 miljoen behandeltrajecten worden uitgevoerd vanuit de specialistische geestelijke gezondheidszorg. Hiervan richt 17 procent zich op stemmingsstoornissen, zoals depressie en bipolaire stoornissen. Een even groot deel is gericht op stoornissen die doorgaans in de kindertijd worden gediagnosticeerd, zoals ADHD of ontwikkelingsstoornissen zoals autisme.

Een aantal maatschappelijke ontwikkelingen zal de ggz de komende jaren sterk beïnvloeden. Toenemende stress en eenzaamheid worden belangrijke thema's. Als meer mensen hun baan verliezen door de digitale transformatie, zal ook het aantal mensen met depressie toenemen. Naarmate het aantal (kinderen van) migranten in ons land toeneemt, zal een cultuurspecifieke aanpak steeds belangrijker worden. Ook psychische klachten die verband houden met ouderdomsziekten als Alzheimer nemen toe.

Geestelijke gezondheidszorg wordt in dit boekje ook besproken in het bredere kader van welzijn, geluk en een juiste work-life balance. Verzuim kost Nederlandse werkgevers jaarlijks meer dan € 13 miljard. Zo'n 30 procent van ons werkverzuim komt ondertussen voort uit psychische klachten. Een hoge werkdruk is een vrij bekende stressfactor, maar ook ziekte of overlijden van een naaste kunnen voor spanningen zorgen, met als gevolg werkverzuim. Snel ingrijpen door werkgevers helpt. En we kunnen zelf beter letten op onze work-life balance, bijvoorbeeld door zo af en toe te genieten van wellness, zodat we beter bestand zijn tegen de stress.

Adjiedj Bakas, trendwatcher des vaderlands (Telegraaf, NRC Handelsblad) en vooruitblikkoning (de Volkskrant), verkocht meer dan 1 miljoen boeken. Hij geeft circa 200 lezingen per jaar in binnen- en buitenland. Hij 'explodeert van enthousiasme' (Süddeutsche Zeitung), 'benut zijn wereldburgerschap op briljante wijze' (Times of India), wordt geroemd om zijn 'optimisme en inspiratiekracht' (Frits Bolkestein) en om 'zijn pleidooi voor de As van de Hoop' (Jan-Peter Balkenende). Hij werd uitgeroepen tot een van de 25 meest creatieve Nederlanders (Management Team) en een van de 100 meest invloedrijke mediapersoonlijkheden (Nederlands Media Netwerk).


Het boek kopzorg van Adjiedj Bakas is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Adjiedj Bakas boeken - Kopzorg
ISBN 9789491932434
PAGINA’S 168
VERSCHENEN 23-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Dexter

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,99
Bestel

Andere boeken van Adjiedj Bakas

 • Adjiedj Bakas - Vermetel Leven met lef
  Adjiedj Bakas - Vermetel Leven met lef

  Adjiedj Bakas (1963) is de gelauwerde ‘Visionair des Vaderlands’ (Telegraaf), ‘Trendwatcher des Vaderlands’ (NRC), ‘Vooruitblikkoning’ (Volkskrant) en ‘Paradijsvogel die vaak gelijk heeft’ (GeenStijl). Met 1 miljoen verkochte boeken…

  Lees meer...
  24,95
 • Adjiedj Bakas - Visie & Trends 2020
  Adjiedj Bakas - Visie & Trends 2020

  2020 is volgens de Chinezen het Jaar van de Rat. De rat staat voor Chinezen symbool voor welvaart en overvloed. Omdat ratten zich snel reproduceren, aanbidden Chinezen vaak de rat als ze hun kinderwens vervuld willen zien. Of we in 2020 na een periode van baarstaking weer gaan…

  Lees meer...
    9,95
 • Adjiedj Bakas - Megatrends China
  Adjiedj Bakas - Megatrends China

  Iedere Nederlandse ondernemer krijgt de komende tijd op een of andere manier te maken met China. Zoals de 20e eeuw de Amerikaanse Eeuw was, wordt de 21e eeuw de Chinese Eeuw. De meeste megatrends zijn daarom ook Chinese megatrends. Dit populair-wetenschappelijke boek brengt in…

  Lees meer...
  24,95