Mijn naam is Charles Huijskens.

 

Op deze website zal ik voortdurend nieuwe tips geven over de leukste boeken. Ook zal ik op televisie regelmatig vertellen wat volgens mij aanraders zijn om te lezen of cadeau te geven. De Boekenbal is tegelijkertijd een winkel op Internet. Je kunt de boeken meteen bestellen, ze worden keurig netjes en altijd gratis bij jou thuis bezorgd.

 

deboekenbal600

 

Waarom De Boekenbal? Op Internet mis ik websites met goede, persoonlijke adviezen. Er zijn natuurlijk wel boekenprogramma's op tv, zoals bij de VPRO, maar wat mij betreft zijn die erg hoogdravend en  elitair van opzet. Ook recensies in de kranten beperken zich tot literatuur, dus boeken voor hoogopgeleide kenners.

 

Mijn opzet gaat ervan uit dat boeken gewoon leuk zijn. Last van de crisis? Pak een boek! Kun je niet slapen? Lezen helpt. Beter dan een slaappil of een glas cognac! TV kijken is in de meeste gevallen echt zonde van je tijd. Een boek lezen is een veel betere besteding van je vrije uurtjes.

 

Ik ben zelf compleet leesgek en lees meestal drie of vier boeken tegelijk. Vroeger was ik journalist, maar voordat ik aan dat vak begon studeerde ik Nederlands. Wat moet je anders als je het liefst de hele dag boeken leest?

 

Mijn tips zijn bedoeld voor iedereen. In de Dunne Boeken Club komen de titels te staan van de beste en leukste dunne boeken. Heel veel mensen hebben een hekel aan dikke boeken. Dat is geen enkel probleem, want er zijn genoeg voortreffelijke dunne boeken.

 

Verder vind je allerlei tips. Een detective, een boek voor de vakantie, een roman, een boek om cadeau te geven aan je vrouw of vriendin, een boek over geschiedenis, een kookboek... enfin, alles is mogelijk.

Laat me vooral weten wat je van de site vindt! Ook jouw tips en adviezen zijn welkom. Stuur een mailtje naar info@deboekenbal.nl 

 

Uiteraard is De Boekenbal helemaal onafhankelijk. De site is niet gebonden aan een bepaalde uitgever. Er is dus geen enkele commerciële reden om een bepaald boek aan te prijzen. Als je een goede tip hebt, laat het me weten.