SPRAAKMAKEND Top10

 • Hugo Reitsma boeken
  Hugo Reitsma - Boekestijn & De Wijk voorspellen de toekomst

  De makers van de populaire podcast Boekestijn & De Wijk voorspellen hoe de nieuwe wereldorde eruit zou kunnen komen te zien Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk kijken naar de grote geopolitieke opschudding van onze tijd. China en Rusland dagen de huidige orde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 1
  21,99
 • Hubrecht Duijker boeken
  Hubrecht Duijker - De schilders van Abcoude en het Gein

  Voor dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (, ISBN 9789050188968): Deze dikke pil is een van de meesterwerken van de vorige eeuw – een breed opgezet epos over de Russische Tweede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 2
  24,95
 • Malcolm Gladwell boeken
  Malcolm Gladwell - De Bommenwerpermaffia

  ‘De Bommenwerpermaffia is een historisch what if-verhaal.’ – de Volkskrant In 1945 dwongen massale en allesverwoestende bombardementen met brandbommen op zeventig steden Japan op de knieën, waardoor een al geplande Amerikaanse invasie en daaropvolgende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 3
  15,00
 • Nele Beyens boeken
  Nele Beyens - Els Borst

  'Een prachtig boek over een zeer bijzonder mens.' Sigrid KaagEls Borst - geboren Eilers - (1932-2014) was van 1994 tot 2002 namens D66 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de paarse kabinetten-Kok. Zij stond aan de basis van ons huidige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 4
  29,99
 • Redactie Bosatlas boeken
  Redactie Bosatlas - De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

  Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier zien. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 5
  39,95
 • Marnix Krop boeken
  Marnix Krop - Wim Kok 1: Voor zijn mensen 1938-1994

  Wim Kok stierf op 20 oktober 2018. Hij werd met eer overladen. Deze arbeiderszoon had het tot minister-president van alle Nederlanders gebracht, tot een nationaal en internationaal gelauwerd staatsman. Hij bracht de FNV tot stand. Hij was de man van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 6
  34,99
 • T. Terzani boeken
  T. Terzani - Het einde als begin

  De Italiaanse journalist en schrijver Tiziano Terzani werd geboren in Florence in 1938. Zijn rijke en boeiende leven is door zijn werk als correspondent voor het Duitse blad Der Spiegel nauw verweven met de wereldgeschiedenis. Terzani verblijft van 1972 tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 7
  15,00
 • Antoine Bodar boeken
  Antoine Bodar - Geborgen in traditie

  Antoine Bodar beschouwt de rol van traditie in de huidige tijd.Dit is het moment om ons af te vragen in welke traditie we staan en of die wellicht troost in bange dagen kan verschaffen. Traditie betekent immers verbinding met het verleden –collectief én… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 8
  29,99
 • Thera Coppens boeken
  Thera Coppens - Suzanne en Edouard Manet

  Suzanne en Edouard Manet vertelt over de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de schilder Edouard Manet.Als jong meisje reist Suzanne op aanraden van Franz Liszt in 1847 naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten. Ze geeft er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 9
  34,99
 • Will Gompertz boeken
  Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook

  Waarom is moderne kunst wat het is, waarom wordt een onopgemaakt bed als kunst tentoongesteld? Waarom is een uitvergroot roze opblaasbaar varken zo verrekte veel geld waard? Elke museumbezoeker vraagt het zich wel eens af: is dit kunst? Is dit echt zo veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 10
  25,00