SPRAAKMAKEND Top10

 • Dieuwertje Blok boeken
  Dieuwertje Blok - Dragelijke lichtheid

  Dieuwertje Blok debuteert met een ontroerende ontdekkingstocht door het oorlogsverleden en -dagboek van haar Joodse moeder ‘Henny Gazan, mijn moeder, was zeventien toen de oorlog uitbrak en zat tweeënhalf jaar ondergedoken. Tweeënhalf jaar kon ze niet naar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 1
  22,99
 • Nele Beyens boeken
  Nele Beyens - Els Borst

  'Een prachtig boek over een zeer bijzonder mens.' Sigrid KaagEls Borst - geboren Eilers - (1932-2014) was van 1994 tot 2002 namens D66 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de paarse kabinetten-Kok. Zij stond aan de basis van ons huidige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 2
  29,99
 • Martine Bijl boeken
  Martine Bijl - Van dit en dat en van alles wat

  Voor dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (, ISBN 9789050188968): Deze dikke pil is een van de meesterwerken van de vorige eeuw – een breed opgezet epos over de Russische Tweede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 3
  20,00
 • Gerard Aalders boeken
  Gerard Aalders - Oranje Zwartboek

  Waarom is ons koningshuis zo populair? Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Waarom genieten de Oranjes de status van popsterren? Waaraan hebben ze die verering verdiend? Ligt het aan hun prestaties? Hun capaciteiten? De verdiensten van de koningen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 4
  22,50
 • Redactie Bosatlas boeken
  Redactie Bosatlas - De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog

  Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier zien. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 5
  39,95
 • Marnix Krop boeken
  Marnix Krop - Wim Kok 1: Voor zijn mensen 1938-1994

  Wim Kok stierf op 20 oktober 2018. Hij werd met eer overladen. Deze arbeiderszoon had het tot minister-president van alle Nederlanders gebracht, tot een nationaal en internationaal gelauwerd staatsman. Hij bracht de FNV tot stand. Hij was de man van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 6
  34,99
 • T. Terzani boeken
  T. Terzani - Het einde als begin

  De Italiaanse journalist en schrijver Tiziano Terzani werd geboren in Florence in 1938. Zijn rijke en boeiende leven is door zijn werk als correspondent voor het Duitse blad Der Spiegel nauw verweven met de wereldgeschiedenis. Terzani verblijft van 1972 tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 7
  15,00
 • Antoine Bodar boeken
  Antoine Bodar - Geborgen in traditie

  Antoine Bodar beschouwt de rol van traditie in de huidige tijd.Dit is het moment om ons af te vragen in welke traditie we staan en of die wellicht troost in bange dagen kan verschaffen. Traditie betekent immers verbinding met het verleden –collectief én… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 8
  28,99
 • Dirk de Wachter boeken
  Dirk de Wachter - Borderline times

  De wereld door de bril van psychiater Dirk De Wachter We leven in borderlinetijden. In de psychiatrie is borderline vandaag met voorsprong de vaakst gestelde diagnose. Bovendien is de lijn tussen patiënten en niet-patiënten flinterdun. Zijn wij collectief op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  # 9
  24,99
 • Thera Coppens boeken
  Thera Coppens - Suzanne en Edouard Manet

  Suzanne en Edouard Manet vertelt over de liefde tussen de Nederlandse pianiste Suzanne Leenhoff en de schilder Edouard Manet.Als jong meisje reist Suzanne op aanraden van Franz Liszt in 1847 naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten. Ze geeft er… (Harde kaft)

  Lees meer...
  # 10
  34,99