Erik Kaptein, Colinda van Dijk, Kevin Blom - De Fluitende Leider

Leiderschap van voetbalveld tot werkvloer


In De Fluitende Leider werken Colinda van Dijk, Erik Kaptein en KNVB-scheidsrechter Kevin Blom de krachtige metafoor uit van de leidinggevende binnen een organisatie als scheidsrechter op zijn eigen speelveld. Daarbij leggen ze voortdurend verrassende verbanden tussen het leiden van voetbalwedstrijden en het aansturen van teams. Ze gaan in op verschillende thema’s. Wat zijn de spelregels binnen jouw team? Zijn ze duidelijk en kent iedereen ze? Welk spelinzicht heb je nodig om op een goede manier leiding te geven aan wat er in jouw organisatie gebeurt? Hoe ga je om met kritiek van de mensen die op jouw tribune zitten? Waar haal je de energie vandaan om door te blijven gaan, ook bij tegenslag?

Het boek levert veel praktische tips op. Vooral managers die operationeel leidinggeven zullen er veel aan hebben. Daarnaast geeft het natuurlijk een interessant inkijkje in de wereld van een van de bekendste scheidsrechters van ons land.

Kevin Blom heeft als scheidsrechter meer dan vijfhonderd nationale en internationale wedstrijden gefloten in het betaald voetbal. Hij begeleidt daarnaast voetbalscheidsrechters in het amateur- en vrouwenvoetbal. Colinda van Dijk en Erik Kaptein zijn de oprichters van Gewoon-HR en de stichting Toeterjoepies. Ze zijn actief als coach, trainer en adviseur op het gebied van onder andere duurzame inzetbaarheid, leiderschap en mentale veerkracht. Samen geven ze trainingen en workshops waarin ze de kennis en ervaring van topscheidsrechters verbinden met die van medewerkers en leidinggevenden in organisaties.


Het boek de fluitende leider van Erik Kaptein, Colinda van Dijk, Kevin Blom is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,75 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Erik Kaptein, Colinda van Dijk, Kevin Blom boeken - De Fluitende Leider
ISBN 9789024427741
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 20-09-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,75
Bestel

Andere boeken van Erik Kaptein, Colinda van Dijk, Kevin Blom