Vragen over e-books


Wat zijn e-books?

E-books zijn digitale versies van boeken. De e-books zijn speciaal ontworpen om gelezen te kunnen worden op computers en zogenaamde e-readers. U heeft een bestelde e-book binnen enkele seconden op uw computer staan.


Terug naar overzichtWat is een e-reader?

De e-reader is het apparaat waarmee u e-books kunt openen en het lezen. Het zijn meestal langwerpige apparaten die nog het meest lijken op een klein en handzaam computerscherm. Het onderscheidt zich echter van computers en laptops door het feit dat e-readers een speciaal beeldscherm hebben dat zelf geen licht gebruikt. Ook maken e-readers gebruik van zogenaamde e-ink en e-papier. De digitale inktvorm zorgt ervoor dat het net lijkt alsof de letters op het digitale papier liggen. Dit allemaal voor een zo authentiek mogelijke leesbeleving. Verder zijn e-readers erg zuinig met gebruik van stroom, de batterij gaat daarom lang mee.


Terug naar overzichtWelke programma's heb ik nodig?

Om nieuw bestelde e-books te kunnen openen heeft u het programma Adobe Digital Editions nodig. Dit is gratis software waarmee u e-books kunt openen en op uw e-reader kunt zetten. Voordat u het programma kunt downloaden en installeren moet u zich eerst aanmelden bij Adobe. Na aanmelding kunt u de software gratis downloaden op www.adobe.com/products/digitaleditions.


Terug naar overzichtWat is ePub?

ePub is het bestand waarin e-books worden opgeslagen en wordt geleverd door Adobe. De ePub bestanden zijn DRM beveiligde bestanden. ePub is te lezen op de volgende e-readers: Sony e-reader, Cybook Opus, COOL-ER, iRiver, iRex DR800S en de BeBook. U kunt ePub bestanden ook op uw computer lezen, u heeft hiervoor Adobe Digital Editions nodig.


Terug naar overzichtWat is DRM?

DRM is de afkorting voor Digital Rights Management en is een techniek om digitale auteursrechten van rechthebbenden van werken te beheren. De rechthebbenden kunnen hierdoor de omgang en wijze van gebruik bepalen.


Terug naar overzichtHoeveel kost een e-book?

Momenteel zijn de meeste e-books goedkoper dan papieren boeken met een harde kaft. Dit komt omdat er geen sprake is van een fysiek medium en er geen papier gebruikt wordt. De prijs van e-books liggen op dit moment ook niet vast, zoals met papieren boeken wel het geval is (vastgelegd in de Wet op de Vaste Boekenprijs).


Terug naar overzichtHoe bestel ik e-books op jullie site?

Het proces van het bestellen van e-books op onze site werkt nagenoeg hetzelfde als het bestellen van boeken. Echter, u krijgt in het geval van een e-book na betaling een mailtje met een link om uw bestelde e-book te downloaden.


Terug naar overzichtKan ik mijn gekochte e-books delen met vrienden en familie?

Nee, het is niet mogelijk om gekochte e-books te delen met anderen die een e-reader hebben. E-books worden aan uw Adobe-account gekoppeld en het is niet mogelijk e-books daarna aan een ander Adobe-account te koppelen.


Terug naar overzichtKan ik e-books van DeBoekenbal.nl ook lezen op mijn iPad?

Om e-books op de iPad te lezen kunt u terecht bij de app Bluefire Reader. Bij het installeren wordt gevraagd de applicatie aan uw Adobe-account te koppelen. Vervolgens kunt u het e-book die u heeft aangeschaft eenvoudig via e-mail of Dropbox in de applicatie openen.


Terug naar overzichtWaar kan ik terecht met vragen over mijn bestelling?

Het e-mailadres van onze klantenservice is: info@DeBoekenbal.nl . Het antwoord kunt u binnen 1 werkdag tegemoet zien.


Terug naar overzicht