Joost Rosendaal - De bevrijding in beeld

Van Neerpelt tot Wesel, 1944-1945


Op 17 september 1944 begon Market Garden, een van de grootste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden zouden in Duitsland snel de Rijn oversteken en nog vóór de kerst de nazi's verslaan. De grondtroepen begonnen hun opmars in het Belgische Neerpelt en luchtlandingstroepen moesten het vervolg van de route door Zuidoost-Nederland veilig stellen. Ondanks een volhardende strijd rond Arnhem stokte de opmars bij Nijmegen. In de volgende maanden werden nieuwe plannen gesmeed en een Brits-Canadees leger viel in februari 1945 vanuit het Rijk van Nijmegen Duitsland binnen. Pas op 24 maart staken de geallieerden de Rijn over, nu bij Wesel.

De bevrijding in beeld verbindt voor het eerst de talloze verhalen over de bevrijding van Zuidoost-Nederland én het Rijnland tot één samenhangende geschiedenis. Een halfjaar lang waren Noord-Brabant, Gelderland en delen van Limburg het toneel van omvangrijke militaire operaties en boden deze provincies onderdak aan meer dan een miljoen soldaten. Naast het militaire verhaal belicht Joost Rosendaal ook welke gevolgen de oorlog had voor de inwoners van dit gebied. Zijn verhaal verrijkt hij met sprekende foto's van hoge kwaliteit.

De bevrijding in beeld is een fotoboek voor iedereen met interesse in deze belangrijke fase van de Tweede Wereldoorlog.


Het boek de bevrijding in beeld van Joost Rosendaal is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Joost Rosendaal boeken - De bevrijding in beeld
ISBN 9789081450003
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 16-09-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Fragma

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel