Julius Jaspers - Stoofbijbel

Van hachee tot hazenpeper en van lapskaus tot ossobuco


Voor dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (, ISBN 9789050188968):

Deze dikke pil is een van de meesterwerken van de vorige eeuw – een breed opgezet epos over de Russische Tweede Wereldoorlog, naar het voorbeeld van Tolstojs Oorlog en Vrede.

 

Net als Tolstoj wisselt Vasili Grossman episodes aan het front af met scènes uit het burgerleven in Kazan, Moskou en de Kalmukse steppe.

 

Maar weinig mensen hebben de verschrikkingen in Rusland van zo nabij meegemaakt als deze schrijver: Grossmans vrouw werd opgepakt door de geheime politie. Zijn moeder was een van de slachtoffers van de massamoord op de Joden van Oekraïne. Zijn vijftienjarige stiefzoon kwam vlak na zijn rekrutering om bij een ongeluk. En als oorlogscorrespondent was Grossman niet alleen getuige van de meedogenloze gevechten aan het Oostfront, waaronder de slag om Stalingrad, maar was hij bovendien een van de eerste journalisten die de concentratiekampen Majdanek en Treblinka zag – en op onvergetelijke wijze beschreef.Wat Leven & lot een uitzonderlijk boek maakt is niet de panoramische reikwijdte ervan, al is die enorm. Het is eerder de levendige scherpte van de vele afzonderlijke verhalen waaruit het boek is opgebouwd, die herinneringen oproepen aan de korte verhalen van Tsjechov.

 

Grossman schrijft meesterlijk over het leven van gewone, bange, onvergetelijke mensen die door de staat en hun tijd – het ‘lot’ – verleid worden tot allerlei kleine, banale vormen van verraad. Een boek dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken.


Het boek stoofbijbel van Julius Jaspers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Julius Jaspers boeken - Stoofbijbel
ISBN 9789048847068
PAGINA’S 432
VERSCHENEN 06-11-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Carrera

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,99
Bestel

Andere boeken van Julius Jaspers

  • Julius Jaspers - Stoofbijbel
    Julius Jaspers - Stoofbijbel

    Stoofbijbel is hét naslagwerk voor de stoofliefhebber Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot…

    Lees meer...
    14,99