Olof van Joolen, Silvan Schoonhoven - Liggen blijven!

Achter de schermen bij de mariniers van De Punt en de terreuracties van 1973-1978


Een golf van bomaanslagen, gijzelingen en moordpartijen overspoelt in de jaren zeventig Europa, Nederland blijft niet buiten schot. Bij de eerste gijzelingsactie in Wassenaar (1970) blijken we geen idee te hebben van terrorismebestrijding. Vanuit het niets stampt de regering een antiterreureenheid uit de grond. De mariniers die de Bijzondere Bijstandseenheid vormen, moeten zichzelf het vak van terreurbestrijder aanleren. Met vallen en opstaan en minimale middelen. Dan komt een grote beproeving: de bevrijding van de gekaapte trein bij De Punt. In Liggen blijven! vertellen de mariniers voor het eerst wat decennialang geheim moest blijven.

Het boek bestrijkt de jaren ’70-’78; behalve Wassenaar en De Punt komen onder meer de treinkaping bij Wijster en de gegijzelde school in Bovensmilde aan bod.


Het boek liggen blijven! van Olof van Joolen, Silvan Schoonhoven is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Olof van Joolen, Silvan Schoonhoven boeken - Liggen blijven!
ISBN 9789046824337
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 01-11-2018
DRUK 7e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Nieuw Amsterdam

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,99
Bestel

Andere boeken van Olof van Joolen, Silvan Schoonhoven

  • Olof van Joolen, Silvan Schoonhoven - Liggen blijven!
    Olof van Joolen, Silvan Schoonhoven - Liggen blijven!

    Een golf van bomaanslagen, gijzelingen en moordpartijen overspoelt in de jaren zeventig Europa, Nederland blijft niet buiten schot. Bij de eerste gijzelingsactie in Wassenaar (1970) blijken we geen idee te hebben van terrorismebestrijding. Vanuit het niets stampt de regering een…

    Lees meer...
      9,99