Thomas Rueb - Laura H.

Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer


Ongelofelijk maar waar: in de zomer van 2016 wordt even buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn, met twee kleine kinderen aan haar arm. Ze heet Laura, zegt ze, 20 jaar oud en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt. Ze huilt. Ze wil naar huis, terug naar Zoetermeer – waar haar vader op haar wacht, die een reddingsactie op touw had gezet met hulp van schimmige privémilitairen. Maar eenmaal op Schiphol wordt Laura direct gearresteerd.

Ze zou gestuurd zijn met een opdracht om een aanslag te plegen namens IS, zo vermoedt het Openbaar Ministerie. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist uit Alkmaar voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H. op de terroristenafdeling in Vught: de eerste vrouw die vanuit het kalifaat terugkeerde naar Nederland — récht in het oog van een mediastorm.


Het boek laura h. van Thomas Rueb is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Thomas Rueb boeken - Laura H.
ISBN 9789492478573
VERSCHENEN 15-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Das Mag Uitgeverij B.V.

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,99
Bestel

Andere boeken van Thomas Rueb

  • Thomas Rueb - Laura H.
    Thomas Rueb - Laura H.

    In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Terug naar Zoetermeer –…

    Lees meer...
    14,99