Bart van Es - Ver-geet-mij-niet

Over het verborgen leven van een Joods meisje


Oxford-hoogleraar Bart van Es verliet Nederland jaren geleden,maar één verhaal uit zijn kindertijd verliet hem nooit: het verhaal over het jonge Joodse meisje Lientje dat door zijn grootoudersverborgen werd gehouden voor de nazi's. Ze voeddenhet meisje op als hun eigen dochter, maar decennia na de oorlogwerd het contact plots verbroken. Wat is Lientjes verhaal?En wat veroorzaakte die diepe breuk?

Op een dag krijgt Van Es Lientje's poëziealbum in handen. Lien zelf is immiddels in de tachtig en woont in Amsterdam. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap, maar Lientjes verhalen brengen ook verschrikkelijkegebeurtenissen aan het licht.

Ver-geet-mij-niet is een verhaal over tegenstrijdigheden - overgrote moed en vrijgevigheid, maar ook over verkeerde intentiesen diepe wonden. Over hoe onze pijnlijkste ervaringen ons vormenen hoe we daarmee in het reine kunnen komen, zelfs een mensenleven later.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Bart van Es boeken - Ver-geet-mij-niet

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789403127606
PAGINA’S 246
VERSCHENEN 11-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
LEVERING direct te downloaden

  4,99
Bestel

Andere boeken van Bart van Es

  • Bart van Es - Vergeet-mij-niet
    Bart van Es - Vergeet-mij-niet

    Oxford-hoogleraar Bart van Es verliet Nederland jaren geleden, maar één verhaal uit zijn kindertijd verliet hem nooit: het verhaal van het jonge Joodse meisje Lientje dat door zijn grootouders verborgen werd gehouden voor de nazi’s. Ze voedden het meisje op…

    Lees meer...
    22,99