Dimitri Verhulst - De intrede van Christus in Brussel PB

(in het jaar 2000 en oneffen ongeveer)


Dimitri Verhulst is een talentvolle schrijver uit Vlaanderen die al enkel uistekende boeken op zijn naam heeft staan. Nu verrast hij ons met ‘De intrede van Christus in Brussel’, een boek dat gebaseerd is op een schilderij ui de 19e eeuw waarin we Christus zien te midden van een grote carnavaleske optocht in de Belgische hoofdstad. (Uiteraard zit Hij op een ezeltje, dus niet in de Pausmobiel waarin Zijn Duitse plaatsvervanger op aarde, deze “eenvoudige dienaar in de wijngaard van de Heer,” zich verplaatst.)

 

Dimitri vertelt in dit zeer geestige, gekke en scherpe boek over de gebeurtenissen die volgen op de aankondiging dat Christus op 21 juli, in volle komkommertijd, Brussel zal bezoeken. De aankondiging zet Brussel compleet op zijn kop.

 

De gevels worden opgeknapt, bloembakken geplaatst en de criminaliteitscijfers duiken plotsklaps naar het nulpunt. Terwijl de beleidsmensen bakkeleien over wie een persoonlijk onderhoud met de profeet verdient en discussiëren over de route waarlangs Jezus lopen moet, krijgt de stad almaar een menselijker gelaat met oog voor de dakloze, de illegaal, de dronkaard en de armoe-oogster. De metro ruikt niet langer naar pis, de hoop is onder het volk. En dan breekt de grote dag zelf aan.

 

Op weergaloze wijze houdt Dimitri Verhulst ons in spanning. Zal Hij echt naar Brussel komen? Ik verklap het niet, want dat zou flauw zijn. Je moet dit boek echt lezen, vooral als je van België en Brussel houdt, en wie doet dat niet?


Het boek de intrede van christus in brussel pb van Dimitri Verhulst is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Dimitri Verhulst boeken - De intrede van Christus in Brussel PB
ISBN 9789025437534
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 03-10-2011
DRUK 5e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Contact

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel

Andere boeken van Dimitri Verhulst

  • Dimitri Verhulst - De laatkomer
    Dimitri Verhulst - De laatkomer

    Nederlandstalige editie van 'De laatkomer'In ‘De laatkomer’ van Dimitri Verhulst verlaat vierenzeventig-jarige Désiré Cordier het pad zoals dat richting graf voor hem was uitgestippeld, om zich alsnog te kunnen verzoenen met zijn leven. Hij belazert de kluit op virtuoze…

    Lees meer...
      9,99