Gerlof Leistra, Patricia Jimmink - Grootmeester

Het kleurrijke leven van Gerard Spong


In het fascinerende Grootmeester ontrafelen Leistra en Jimmink op meeslepende wijze het geheim van Gerard Spong, een van de topadvocaten van Nederland die al vijftig jaar in het vak zit.

Grootmeester is het meeslepende verhaal van een kleurrijk leven, opgetekend door Gerlof Leistra en Patricia Jimmink. De Nederlandse strafpleiter Gerard Spong werd geboren in Paramaribo, als zoon van de enige psychiater van Suriname. Zijn jeugd bracht hij door op het terrein van ’s Lands Psychiatrische Inrichting.

Twee jaar voor de Decembermoorden van 1982 ontkwam hij maar nipt aan de dood. Begonnen als jonge advocaat in Paramaribo, ontwikkelde Spong een spraakmakende praktijk in Den Haag, en later Amsterdam. Hij stond in zijn lange carrière onder anderen de rechterhand van drugsbaron Johan V., oorlogsmisdadiger Pieter Menten en RAF-verdachten bij. Ook adviseerde hij de Surinaamse regering in de strafzaak tegen Desi Bouterse.

Even openhartig als flamboyant vertelt Spong over de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven en zijn carrière. Voor dit boek spraken Leistra en Jimmink ook tal van mensen uit zijn omgeving. In 2023 zit Gerard Spong vijftig jaar in het vak. In het fascinerende Grootmeester ontrafelen Leistra en Jimmink op boeiende wijze het geheim van een van de topadvocaten van Nederland.


Het boek grootmeester van Gerlof Leistra, Patricia Jimmink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Gerlof Leistra, Patricia Jimmink boeken - Grootmeester
ISBN 9789463822466
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 02-02-2023
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Balans

Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,99
Bestel

Andere boeken van Gerlof Leistra, Patricia Jimmink

  • Gerlof Leistra, Patricia Jimmink - Grootmeester
    Gerlof Leistra, Patricia Jimmink - Grootmeester

    In het fascinerende Grootmeester ontrafelen Leistra en Jimmink op meeslepende wijze het geheim van Gerard Spong, een van de topadvocaten van Nederland die al vijftig jaar in het vak zit.Grootmeester is het meeslepende verhaal van een kleurrijk leven. De Nederlandse strafpleiter…

    Lees meer...
    10,99