Henk van Gelder - Joop van den Ende

De biografie


In Engeland zou Joop van den Ende allang in de adelstand zijn verheven. Stel je voor: Jonkheer van den Ende. Of Joop Baron van den Ende. En waarom niet? Als er iemand is die het verdiend heeft, is het Joop.

 

Nu kunnen we eindelijk in deze biografie het levensverhaal lezen van Joop van den Ende, voor het eerst openhartig verteld door hemzelf en vele anderen. Het boek is prima en vlot geschreven door Henk van Gelder.

 

Over hoe hij in nette katholieke armoede opgroeide in Amsterdam-Oost, met een poppenkast op straat stond, in kindervoorstellingen de rol van Batman speelde, deerlijk mislukte als deelnemer aan een cabaretconcours, een feestartikelenwinkeltje runde, met De Fabeltjeskrant op tournee ging en de André van Duin Revue opzette, waarna De Soundmixshow, Wedden dat en Dagboek van een Herdershond zijn eerste tv-successen waren.

 

Over zijn mislukte tv-zender TV 10, zijn hoog oplopende conflicten met RTL4, zijn grootste Broadway-flop, zijn miljoenenverliezen en miljoenenwinsten, zijn afkeer van Big Brother en het fortuin dat hij er desondanks aan overhield, waarom hij géén Karel Appel-museum bouwde maar wel het gloednieuwe DeLaMar, en hoe hij kon uitgroeien tot Europa s grootste musicalmagnaat.

 

Een kleurrijk boek over een meer dan kleurrijke man die in zijn eentje de Nederlandse theater- en tv-geschiedenis voorgoed veranderde.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Henk van Gelder boeken - Joop van den Ende

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789038895284
PAGINA’S 499
VERSCHENEN 24-10-2012
DRUK 2e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Nijgh & Van Ditmar
LEVERING direct te downloaden

13,99
Bestel