Joost Eerdmans, Martijn van Winkelhof - 10 jaar zonder Pim

12 hoofdrolspelers over de erfenis van Fortuyn


Twaalf hoofdrolspelers maken de balans op van de erfenis van Pim Fortuyn. Op 6 mei 2012 is het precies 10 jaar geleden dat Pim Fortuyn op het Hilversumse Mediapark werd vermoord. In deze bundel komen betrokkenen van destijds aan het woord, terugblikkend op die bijzondere periode. Wat hebben we verloren en geleerd?

 

 

Minister Opstelten heeft op 17 april in Den Haag het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst genomen. In het boek van ex-LPF'er Joost Eerdmans en Martijn van Winkelhof vertellen 12  mensen over de betekenis van Pim Fortuyn.

 

Minister Opstelten heeft de opkomst van Fortuyn van zeer nabij meegemaakt, in de aanloop naar de landelijke verkiezingen van mei 2002, maar ook rond de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam, waar hij toen burgemeester was.

 

 

“Een bewogen, om niet te zeggen turbulente periode”, zei Opstelten in zijn toespraak tijdens de boekpresentatie. “Het was duidelijk dat Fortuyn veel mensen aansprak. Hij raakte met name die burgers, die hun belangstelling voor en hun geloof in de politiek hadden verloren. Dat deed hij door juist die thema’s aan de orde te stellen, die de gevestigde partijen nogal hadden laten liggen: de situatie in de oude wijken, veiligheid, immigratie. Door die onderwerpen nadrukkelijk op de agenda te zetten, gaf hij een groot aantal mensen – in Rotterdam, maar ook landelijk - een stem”, aldus Opstelten.

 

 

Wie komen er allemaal aan het woord? Harry Mens, Felix Rottenberg, Lidy Nicolasen,  Wouke – Ga toch koken - van Scherrenburg,  Ivo Opstelten, Hans Wiegel, Paul Schnabel,  Marcel van Dam, oud minister Herman Heinsbroek, oud wethouder Marco Pastors, Mat Herben en natuurlijk… de onvermijdelijke… de broer van:  Marten Fortuyn.  Marten hoort natuurlijk niet in dit rijtje thuis. Ach, als Pim nog geleefd had…

 

Ze geven antwoord op vragen als: Welke lessen heeft de politiek na '2002' volgens u ter harte genomen? Is Geert Wilders de erfgenaam van Pim Fortuyn?

 

Pim Fortuyn: een politieke aardschok of een storm in een glas water?

 

Hebben de media geleerd van de moord op Pim Fortuyn?

 

Over een jaar komt Volkert van der Graaf weer op vrije voeten. Wat vindt u daarvan?

 

Met een slotwoord van prof. dr. Henri Beunders en dr. Chris Aalberts.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Joost Eerdmans, Martijn van Winkelhof boeken - 10 jaar zonder Pim

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789045202679
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 25-04-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Karakter Uitgevers NF-NL
LEVERING direct te downloaden

  9,95
Bestel