Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijzonder simpele & waanzinnig lekkere recepten om van elke dag een dinner party te maken


Voor dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar. Wij tonen daarom de omschrijving van een andere uitgave van het boek (, ISBN 9789050188968):

Deze dikke pil is een van de meesterwerken van de vorige eeuw – een breed opgezet epos over de Russische Tweede Wereldoorlog, naar het voorbeeld van Tolstojs Oorlog en Vrede.

 

Net als Tolstoj wisselt Vasili Grossman episodes aan het front af met scènes uit het burgerleven in Kazan, Moskou en de Kalmukse steppe.

 

Maar weinig mensen hebben de verschrikkingen in Rusland van zo nabij meegemaakt als deze schrijver: Grossmans vrouw werd opgepakt door de geheime politie. Zijn moeder was een van de slachtoffers van de massamoord op de Joden van Oekraïne. Zijn vijftienjarige stiefzoon kwam vlak na zijn rekrutering om bij een ongeluk. En als oorlogscorrespondent was Grossman niet alleen getuige van de meedogenloze gevechten aan het Oostfront, waaronder de slag om Stalingrad, maar was hij bovendien een van de eerste journalisten die de concentratiekampen Majdanek en Treblinka zag – en op onvergetelijke wijze beschreef.Wat Leven & lot een uitzonderlijk boek maakt is niet de panoramische reikwijdte ervan, al is die enorm. Het is eerder de levendige scherpte van de vele afzonderlijke verhalen waaruit het boek is opgebouwd, die herinneringen oproepen aan de korte verhalen van Tsjechov.

 

Grossman schrijft meesterlijk over het leven van gewone, bange, onvergetelijke mensen die door de staat en hun tijd – het ‘lot’ – verleid worden tot allerlei kleine, banale vormen van verraad. Een boek dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken.


Het boek pien laat haar eten zien van Pien Wekking is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,99 incl. bezorging thuis of op het werk.


Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Pien Wekking boeken - Pien laat haar eten zien
ISBN 9789000383832
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 11-10-2022
DRUK 10e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Spectrum

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,99
Bestel

Andere boeken van Pien Wekking

  • Pien Wekking - Pien laat haar eten zien vol. 2
    Pien Wekking - Pien laat haar eten zien vol. 2

    Maak diepe indruk op je gasten (en jezelf) met het nieuwste boek van Pien laat haar eten zien   Na het succes van haar eerste kookboek laat Pien nu nog meer eten zien, met meer dan 70 gloednieuwe, bijzondere en de allerlekkerste recepten voor onvergetelijke avonden. Verras…

    Lees meer...
    26,99