Thierry Baudet - Oikofobie

Oikofobie…. Wat is dat nu weer?  Fobie geeft aan dat het om een angst gaat. Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis.

 

Zo, nu heeft u weer een nieuw woord geleerd! Maar wat wil Baudet ons duidelijk maken met dit boek? Oikofobie is volgens hem wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalisme en het Europese project: ze komen er direct uit voort. Het zijn symptomen van een ziekelijke behoefte aan vervreemding en ontworteling. In Oikofobie identificeert Thierry Baudet deze ziekte van onze tijd. Het is het aangrijpende credo van de nieuwe avant-garde.

 

Thierry Baudet (1983) is een van de meest markante stemmen in het hedendaagse publieke debat. Hij is regelmatig te zien op TV en zorgt altijd voor een scherp debat. Gelukkig is hij uitstekend in staat om de discussie aan te gaan. Het is een genoegen om naar hem te luisteren en zijn boeken te lezen. Thierry Baudet vertolkt in de Nederlandse polder een uniek, verfrissend geluid dat altijd tot nadenken stemt. Van mensen zoals hij zijn er altijd te weinig! 

 

In 2012 verscheen De aanval op de Natiestaat, dat in binnen- en buitenland werd besproken en werd genomineerd voor de Socrates Wisselbeker voor beste filosofieboek van 2012.Share to Facebook Share to Twitter linkedin Share to Hyves E-Mail
Thierry Baudet boeken - Oikofobie

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789035140349
VERSCHENEN 04-09-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Bert Bakker
LEVERING direct te downloaden

  8,99
Bestel

Andere boeken van Thierry Baudet

  • Thierry Baudet - Oikofobie
    Thierry Baudet - Oikofobie

    Oikofobie…. Wat is dat nu weer?  Fobie geeft aan dat het om een angst gaat. Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis.   Zo, nu heeft u…

    Lees meer...
    15,99